lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Databaser

Om du söker efter material inom ett visst ämne, kan det vara bra att söka direkt i en ämnesspecifik databas. Kontakta gärna biblioteket om du behöver hjälp.

Två studenter söker information

I Databaser A-Z hittar du de databaser som Lunds universitet har tillgång till. 

Du kan göra en fritextsökning eller bläddra alfabetiskt. Du kan också söka på ett visst ämne och på så sätt få fram en lista över databaser inom Ekonomihgöskolans ämnen.

Söktips

I en ämnesdatabas kan man ofta göra specifika avgränsningar i sin sökning. Det brukar också finnas speciella ämnesordslistor, så kallade tesarurusar, som ger information om vilka termer och begrepp som används i just den aktuella databasen. Dessa kan vara till bra hjälp när man vill hitta nya sökord.

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du söker? Behöver du tips om var du hittar information till uppsatsen? Vill du veta hur man söker i en specifik databas?

Boka tid med en bibliotekarie:
Bitte.Holm@ehl.lu.se
Tel: 046-222 33 85

 

Åtkomst hemifrån

Det är fritt att söka i LUBsearch, men för att komma åt innehållet i databaserna eller en fulltext måste du bekräfta att du tillhör Lunds universitet.

Om du sitter vid en dator som är uppkopplad mot universitetets nätverk (till exempel via vårt trådlösa nätverk eller via bibliotekets datorer) kommer du automatiskt åt innehållet. Om du däremot sitter utanför campusnätverket måste du logga in med ditt Studentkonto eller Lucat-konto (anställda).