Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Länken mellan forskare och politiker

Curie 2017-04-27
De ska ta fram beslutsunderlag åt regeringen, skapa förståelse mellan forskare och politiker och fungera som ett bollplank i forskningspolitiska diskussioner. Curie har tittat närmare på systemet med vetenskapliga chefsrådgivare.

Förleds inte av Mandelmann

Blekinge Läns Tidning 2017-04-27
En ekovåg har svept över landets riks-, landstings- och kommunpolitiker men inom forskningen är miljö- och klimatnyttan med den ekologiska maten omstridd.

Expert: Debatten är besatt av tvåprocentsmålet

Omni 2017-04-26
När Riksbanken på torsdag lämnar ett nytt räntebesked är det få som väntar sig några stora förändringar kring den penningpolitiska inriktningen.

Expert: Så kan en ny finansiell härdsmälta undvikas

Svenska Dagbladet 2017-04-26
Debatten har blivit alltför fokuserad på att inflationen ska vara just 2 procent, enligt en ny rapport. Nu överväger Riksbanken att ändra sin räntepolicy. Men det finns motståndare till det.

Linda Nordlund: Är arbetets söner på utdöende?

Svenska Dagbladet 2017-04-26
A rbetar vi mer än någonsin i människans historia - trots att teknologisk utveckling gett en enorm produktivitetsökning?

Spela floskelbingo på jobbet

Upsala Nya Tidning 2017-04-26
Lyssna - Inför bullshitbingo på jobbet. Det rådet ger Mats Alvesson, professor i organisationsforskning vid Lunds universitet, för att vaccinera arbetsplatser mot tröttande floskler.

IFN-ekonomer i Ekonomisk Debatt

Institutet för Näringslivsforskning 2017-04-26
I senaste numret av Ekonomisk Debatt skriver Andreas Bergh, IFN, om tre böcker av Roland Paulsen som alla berör arbetslivet.

Skånes ekonomiska självbild är falsk

Helsingborgs Dagblad 2017-04-26
Skåne kallas ofta för Sveriges mest dynamiska och expansiva ekonomiska region, åtminstone av skåningar. Men sanningen är mycket blekare än så. Så här ser fem experter på saken.

Den fartblinda kulturen i Nacka

Nacka Värmdöposten 2017-04-26
Debatt 10:42 | 26 april 2017 Replik på debattartikeln Vad är det som händer med centrala Nacka den 18 april.

Förvaltning i förändring står i fokus på ESV-dagen 2017

Ekonomistyrningsverket 2017-04-26
Nyhet Den 10 oktober äger ESV-dagen rum på Stockholmsmässan i Älvsjö. Förvaltning i förändring är årets tema. ESV-dagen riktar sig till dig som arbetar med ekonomistyrning och verksamhetsutveckling i offentlig sektor.

Basinkomst räddningen när robotarna tar över?

ETC 2017-04-24
Diskussionen om universell basinkomst, även kallad medborgarlön, har ännu inte tagit fart i Sverige. Men i takt med att robotiseringen ökar kommer den antagligen att göra det.

Ökad arbetsglädje kan ge höjt välstånd på köpet

Svenska Dagbladet 2017-04-24
Svenskt arbetsmiljöarbete måste fokusera mycket mer på vad som skapar välbefinnande i arbetet. Ett program för ökad arbetsglädje är också centralt för att öka välståndet, skriver Daniel Lind, samhällspolitisk chef på Jusek.

Eva von Bahr: Mitt uppdrag är att hjälpa skådespelaren att bli någon annan

Dagens Nyheter 2017-04-22
Maskören Eva von Bahr har gjort något unikt: att som svensk nomineras till en Oscar två år på raken. För Kulturmagasinet berättar hon om skapandet av Ove och Hundraåringen och om vilka masker som är svårast.

"Lärosätenas autonomi har lett till mindre variation"

Universitetsläraren 2017-04-20
Profileringsprocesserna i den svenska högskolesektorn är vildvuxna, det finns ingen gemensam förståelse i sektorn för vad profilering ska innebära.

Överst på önskelistan - ett jobb i Sverige

LUM 2017-04-20
Dagtid: plugga programmering, databaser och projektledning. Kvällstid: läsa svenska för invandrade akademiker. En liten klass med studenter, de flesta från Syrien, går en ny specialkomponerad webb- och systemutvecklarutbildning för nyanlända.

Press- och mediakontakter

Evelina Lindén
Kommunikatör

evelina.linden@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 80 73, 070-481 91 21

Evelina Lindén

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.