Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Christian Dahlgren: När Östergötland var fritt

Östgöta Correspondenten 2017-03-21
Vad en frihetlig socialdemokrat lär oss. "Innan Sverige blev ett rike under en konung, bildade varje landskap ett litet rike för sig. Västergötland var ett land för sig och Östergötland ett land för sig.

Replik: En förnyad syn på regler för skolplatstilldelning efterlyses

di.se 2017-03-21
REPLIK. Nästan dagligen görs det utspel i olika skolfrågor. Ett exempel från tidigare i vinter är att införa ett obligatoriskt skolval och ett gemensamt antagningssystem för kommunala och fristående skolor.

Tomma ord när banker och storbolag hotar att flytta från Sverige

ETC 2017-03-21
Nordea hotar att fly landet på grund regeringens planer på hårdare regler. Att storföretag hotar att flytta från Sverige om regeringen inte anpassar sin politik efter deras önskemål är något vi fått vänja oss vid.

Bort med vinstdriften

Sydöstran 2017-03-20
På lördagen dök det plötsligt upp en helt ny höger-vänsterallians mot aktiebolagsskolor. Dessa aktieskolor är förödande för den tidigare så framgångsrika likvärdiga svenska skolan. Aktiebolagsskolorna måste bort. Helst igår.

Replik: Megaprojekten brukar misslyckas

di.se 2017-03-20
REPLIK. Vår artikel om höghastighetsjärnväg har besvarats av infrastrukturminister Anna Johansson och av miljöpartisterna Mätta Ivarsson, Birgitta Losman och Märta Stenevi, med delvis liknande argument.

Männen tar makten hemma i köket

Forskning.se 2017-03-17
Matlagning har gått från renodlad kvinnosyssla till en aktivitet som även män sysselsätter sig med - var tredje måltid lagas numera av mannen i huset. Syftet skiljer sig dock mellan könen.

The Conversation: Forskare får hjälp att sprida sina resultat över världen

LUM 2017-03-16
Sedan den 1 februari är Lunds universitet den första icke-engelska medlemmen i brittiska The Conversation. Det innebär en ny väg för Lunds universitets forskare att nå ut med sin forskning till en internationell publik.

Jämställdhet är något vi väljer

LUM 2017-03-16
Varför är det viktigt att dela lika på det obetalda hemarbetet? Därför att en ojämn fördelning mellan betalt och obetalt arbete påverkar mäns och kvinnors karriärer, löner och pensioner.

MOOC om digitala affärsmodeller lockar

LUM 2017-03-16
Ekonomihögskolan lanserade sin första MOOC på annandag jul. Sedan dess har den dragit deltagare från hela världen. Markus Lahtinen är en av eldsjälarna bakom kursen, som han tagit fram tillsammans med Andreas Constantinou och Benjamin Weaver.

Gästtyckaren: Var är forskarnas kritiska tänkande när det gäller Trump?

LUM 2017-03-16
Att vi lever i individualismens tidevarv tycks inte gälla reaktionerna på Donald Trump.

Jag väntar på att männen tågar in och gör om även toastädningen till sin grej

Sydsvenskan 2017-03-15
Jag fick just spader. Anledningen är artikeln När männen började laga mat blev köket en arena som publicerades häromdagen i Sydsvenskan. I denna artikel får vi förkovra oss i hemmets mest husliga härd: köket.

Öppet seminarium om statlig revision i Norden

Riksdagen 2017-03-15
Öppet seminarium 15 mars 2017 Öppet seminarium om statlig revision i Norden Finansutskottet håller ett öppet seminarium om statlig revision i Norden.

Fores arrangerade seminarium om svenska HH-banor

Transportochlogistik.se 2017-03-14
Text: Christer Wiik Lönar sig höghastighetståget? Med denna frågeställning som grund arrangerade den grön-liberala tankesmedjan Fores nyligen ett lunchseminarium i centrala Stockholm.

Åsiktsregistreringen fortsätter

Aftonbladet 2017-03-13
Åsa Linderborg om en liberal med dunkelt ärende KULTUR Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik. Fredrik Segerfeldt.

Öppet seminarium om statlig revision i Norden

Riksdagen 2017-03-13
I Sverige liksom i övriga Norden finns statliga revisionsmyndigheter som har ansvar för att granska hur statens pengar används.

Press- och mediakontakter

Evelina Lindén
Kommunikatör

evelina.linden@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 80 73, 070-481 91 21

Evelina Lindén

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.