lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Studera utomlands

Utbytesstudier via Ekonomihögskolan

Att studera utomlands är en erfarenhet som ger dig möjlighet att förbättra dina språkkunskaper och din utbildning en spännande profil. Det ger dig också chansen att skaffa värdefulla internationella meriter, nya vänner och minnen för livet - helt enkelt en investering för dig själv och din framtid!

Utlandsstudierna kan ingå i din examen

Du kan studera via utbytesprogram eller på egen hand. Oavsett vilket sätt du väljer, kan utlandsstudierna tillgodoräknas i din svenska examen och behöver inte förlänga den totala studietiden.

Planera i god tid

Det kan ta upp till 1,5 år från det att tanken på utlandsstudier uppstår till dess att du är på väg till ditt värduniversitet. Om du väljer studera utomlands på egen hand kan det t.o.m ta längre tid, så var ute i god tid.

Hur gör jag?

Innan du ansöker om utlandstermin är det viktigt att du känner till vad som krävs för att ansöka, vart du kan åka, vad du kan läsa och få tillgodoräknat under din utlandstermin och andra praktiska detaljer. Du hittar all information om utbytesstudier i Live@Lund där vi hjälper dig steg-för-steg från det att du börjar fundera på utlandsstudier, till det du kommer hem igen från din utbytestermin.

Läs mer om Ekonomihögskolans utbytesprogram