Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumner från Ekonomihögskolan sommarpratar i Sommar i P1

Gul blomma och rosa blomma

Den 10 och 19 juli medverkar två av våra tidigare studenter i radioprogrammet Sommar i P1. Både Zećira Mušović och Olof Lundh är alumner från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Sommar i P1 sänds varje sommar i Sveriges Radio. Varje programledare skapar sitt eget 1,5 timme långa program – med egenvald musik och vad de vill prata om. I år medverkar två alumner från Ekonomihögskolan i programmet, den 10 juli och 19 juli 2024.

Zećira Mušović

10 juli. Yrke: målvakt. Studier: Ekonomie kandidatprogrammmet, 2018.

Zećira Mušović är Sveriges landslagsmålvakt och proffs i engelska Chelsea FC. Debuterade i division II som trettonåring och värvades snabbt till stjärnlaget FC Rosengård där hon var med om att ta nio titlar, varav fyra SM-guld. Under VM i Nya Zeeland och Australien 2023 blev Zećira Mušović stor matchvinnare när Sverige slog ut regerande mästarna USA i turneringens åttondelsfinal.

Olof Lundh

19 juli. Yrke: sportjournalist. Studier: ekonomi, historia och statsvetenskap.

Sportjournalist och krönikör på TV4 som startade Fotbollskanalen och som även skriver krönikor om idrott och affärer i Dagens Industri. Olof Lundh har belyst fotbollens baksidor och spelet utanför planen i fem böcker. Efter ”Templet i öknen – så köpte Qatar världens största sport” nominerades han till Stora Journalistpriset. Han har också vunnit frågesportprogrammet ”Alla mot alla”.

Sommar i P1 – Sverigesradio.se