Med anledning av coronaviruset

Till följd av coronaviruset har vi stärkt bibliotekets digitala tjänster för studenter och forskare. Biblioteket är öppet som vanligt, men med begränsningar i antalet besökare. Kom ihåg att hålla avstånd till andra personer i biblioteket.

Öppettider

I terminstid är biblioteket öppet:

Måndag - fredag 9.00 - 19.00

Lördag 10.00-14.00

Tänk på att tiderna kan ändras med kort varsel.
Vid helgdagar är det avvikande öppettider.

Bibliotekets öppettider

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via mejl eller telefon. Du kan också chatta med biblioteken. 

Vi erbjuder samma stöd som vanligt; du kan få hjälp med att söka efter information, skriva referenser, ladda ner talböcker med mera. Kontakta oss om du vill boka ett möte.

Kontakta biblioteket

Studera hemifrån

Som student eller anställd vid Lunds universitet har du tillgång till våra elektroniska resurser även när du befinner dig utanför campusnätverket. Gå in via LUBsearch och logga in med ditt studentkonto eller LU-konto.

Läs mer om att söka efter information

Öppna resurser till följd av coronaviruset 

Det är många förlag som öppnar upp sin tillgång för att möta svårigheterna på grund av coronaviruset. All information om de resurser som är öppna hittar du i ämnesguiden "LUBsearch & Elektroniska resurser":

Öppna resurser under covid-19

Lånetider och förseningsavgifter

Lånetiderna är samma som tidigare. Du kan kontrollera dina lån i bibliotekskatalogen LUBcat.

Från och med den 1 februari 2021 kommer förseningsavgifter åter tas ut på avgiftsbelagt material som återlämnas försent. För att begränsa smittspridning stängdes uppräkningen av förseningsavgifter av den 19 mars 2020.

Återlämna böcker

Om du är frisk och har möjlighet ska du lämna tillbaka böcker du har lånat – tänk på att andra kan stå i kö på böckerna. Du kan återlämna böcker på de universitetsbibliotek som har öppet. I fall du inte vill besöka något bibliotek har Universitetsbiblioteket (UB) ett bokinkast utomhus på byggnadens västra sida.

Bibliotekens öppettider

Det går också bra att skicka böcker till oss med post, våra addressuppgifter hittar du här: Kontakta biblioteket

Senast uppdaterad: 2020-11-10