Registrera din publikation

När du äntligen har skrivit klart din akademiska text och den är färdigbehandlad är det dags att registrera den i LUCRIS eller i LUP Student Papers.

Forskare

Enligt rektorsbeslut ska du som är forskare vid Lunds universitet registrera dina publikationer i forskningsinformationssystemet LUCRIS och därmed är det sökbart i Forskningsportalen. Det som är registrerat i LUCRIS syns även i SwePub, som innehåller svenska lärosätens publiceringsdatabaser, och i Google Scholar.

När du har registrerat en publikation i LUCRIS skickas den till en granskare på biblioteket. Granskaren tittar på posten och korrigerar eventuella fel. När granskaren har accepterat posten publiceras den. Vänd dig gärna till biblioteket om du har frågor angående registeringen, eller om du har frågor angående upphovsrätt, parallellpublicering och Open Access.

Studentuppsatser

Varje år skrivs hundratals uppsatser på kandidat- och magisternivå vid Ekonomihögskolans institutioner. Dessa uppsatser publiceras i LUP Student Papers och i och med detta nås de även via den nationella databasen Uppsök.

När du har skrivit en uppsats lägger du själv in slutversionen i LUP Student Papers. Uppsatsen skickas då till granskning och därefter publiceras den. Om du har frågor angående registreringen av din uppsats vänd dig till din institution.

Senast uppdaterad: 2021-05-19