Artiklar och tidskrifter

Elektroniska och tryckta

För att söka efter artiklar eller tidskrifter kan du använda dig av flera olika tjänster, där du hittar materialet i fulltext eller får en referens till en artikel i en tryckt tidskrift.

Tryckta tidskrifter

Elektroniska artiklar och tidskrifter

Artiklar hittar du i vår söktjänst LUBsearch. Du behöver inte logga in för att söka i LUBsearch, men om du vill komma åt en fulltext måste du logga in med ditt Student- eller Lucat-konto.  

Elektroniska tidskrifter söker du efter i ePublications, som är en del av LUBsearch.

Om det är en svensk artikel du letar efter kan du exempelvis använda databaserna Artikelsök eller Retriever Research (Mediearkivet).

LUBsearch

ePublications

Läs mer om elektroniska artiklar och tidskrifter.

Tryckta tidskrifter

I vårt bibliotek hittar du även tryckta tidskrifter. Du kan söka efter dem i bibliotekskatalogen LUBcat. Lånetiden är två veckor.

Det senaste nummert av ett urval av våra tidskrifter står samlade i biblioteket. Dessa får inte lånas hem utan läses på plats.

LUBcat

LUBITO - inskannade artiklar

Studenter och anställda vid Lunds universitet kan använda tjänsten LUBITO för att beställa pdf-kopior av tidskriftsartiklar. Tjänsten är gratis och omfattar artiklar som finns i tryckta tidskrifter vid Universitetsbiblioteket (UB). 

Logga in med ditt Student- eller Lucat-konto för att beställa artiklar. En länk till pdf-filen skickas till dig nästföljande vardag.

LUBITO

Sök i LUBsearch

Hitta artiklar, tidskrifter, böcker, avhandlingar med mera.

Åtkomst hemifrån

Som student eller anställd vid Lunds universitet har du tillgång till våra elektroniska resurser även när du befinner dig utanför campusnätverket. Gå in via LUBsearch och logga in med ditt Studentkonto eller Lucat-konto.

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du söker? Behöver du tips om var du hittar information till uppsatsen? Vill du veta hur man söker i en specifik databas?

Fyll i formuläret för att boka en bibliotekarie

Senast uppdaterad: 2020-10-12