okt
Forskning till frukost med Ekonomihögskolan och LTH: Framtidens mat
Nyfiken på aktuell forskning från Ekonomihögskolan och LTH? Intresserad av möjligheten att nätverka med alumner från båda fakulteter? Då är "Forskning till frukost" något för dig! Höstens första alumnfrukost har temat Framtidens mat och där kommer vi att utforska framtidens livsmedelssystem utifrån aktuell forskning från Ekonomihögskolan och LTH.
Hösten 2024 startar en ny föredragsserie för Ekonomihögskolans och LTH:s alumner där vi gör intressanta nedslag i aktuell forskning från båda fakulteterna. Det första frukostföredraget hålls den 8 oktober kl 07.45-09.00 på Ekonomihögskolan på temat Framtidens mat där vi kommer att utforska framtidens livsmedelssystem. Vi kommer att diskutera hur vi kan omvandla biprodukter från jordbruket till livsmedelsingredienser samt hur innovativa affärsmodeller kan lösa livsmedelsbranschens största utmaningar.
Markera datum och tid i din kalender! Inbjudan skickas ut till medlemmar i Alumnnätverket i mitten av september.
Bli medlem i Alumnnätverket
Om talarna
Karolina Östbring
Lektor vid Inst. Processteknik och tillämpad biovetenskap (fd Livsmedelsteknik), LTH
Hur kan växtdelar som traditionellt använts som djurfoder bli livsmedelsingredienser istället? Vilka livsmedelsprodukter passar ingredienserna till? Och vilka utmaningar ställs den här forskningen just nu inför?
Karolina Östbring, lektor vid Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap vid LTH, fokuserar sin forskning på växtproteiner och processtrategier för att förädla dessa från jordbruks- och industriella biprodukter. Hon har särskilt arbetat med raps, hampa och havre för att utveckla nya hållbara och klimatsmarta livsmedelsprodukter.
Om Karolina Östbrings forskning
Thomas Kalling
Professor i Strategi, Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan
Vad är den senaste forskningen inom strategi och innovation inom livsmedelssektorn när det gäller alternativa proteinkällor? Hur behöver livsmedelsindustrins affärsmodeller anpassas för att möta våra största globala utmaningar?
De alternativa proteinkällornas framgång inom livsmedelsbranschen beror inte bara på forskning och produktutveckling, utan även på framgångsrika strategier för investering och kommersialisering. Förmågan att sätta nya affärsmodeller bland stora och etablerade bolag, liksom bland mindre startups, kommer att vara avgörande för både investeringsvilja, kommersiell framgång och huruvida de stora utmaningarna kan lösas. Thomas Kalling, professor i strategi vid Ekonomihögskolan, kommer berätta om hur hans, och hans grupps, forskning undersöker just de här frågorna.
Om evenemanget
Plats:
Ekonomihögskolan, EC3:210
Kontakt:
alumni [at] ehl [dot] lu [dot] se