Välkommen till frukostträff på PwC i Malmö!

Foto: iStock

Ekonomihögskolan hälsar alumner och representanter från våra partnerföretag varmt välkomna till en frukostträff med föreläsning tisdagen den 26 september kl 07:30-09:00 i PwC:s lokaler, Anna Lindhs Plats 4 i Malmö. Kaffe och fralla serveras från 07:30.

Skåne – framtidsfabrik eller fattighus

Skåne kallas ofta för Sveriges mest dynamiska och expansiva ekonomiska region, åtminstone av skåningar. Men är sanningen en annan? Kom och lyssna till Kerstin Enflo, docent i ekonomisk historia vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet och Rikard Jacobsson, director på PwC (PricewaterhouseCoopers) Sverige.

– Det ser förvånansvärt blekt ut, med tanke på hur expansivt Skåne känns. Och det har det faktiskt gjort under de senaste 300 åren, säger Kerstin Enflo som har fördjupat sig i regional ekonomisk statistik som går tillbaka till 1570 och undersökt jämlikheten mellan Sveriges olika delar.
– Kring 1980 var ojämlikheten historiskt låg, anmärkningsvärt låg internationellt sett. Men vi håller på att överge denna position. Stockholm drar ifrån. Detta är en ödesfråga.

Rikard Jacobsson är inne på samma linje. Han och hans kollegor arbetar med ”Cities of oportunities”, en kartläggning av vad som spelar roll för ekonomisk attraktivitet för en stad. De har kunnat se att en balans mellan kulturell, finansiell och social infrastruktur är en framgångsfaktor.

Anmälan senast tisdagen den 19 september via formuläret nedan. Obs! Antalet platser är begränsat.

Varmt välkommen!
Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och Therese Lachmann, Alumnikoordinator

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Therese Lachmann

Fill out my online form.