lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Alkoholförsäljning och spel i framtiden

Seminarium

Bild: iStock

Jörgen Hettne, docent i handelsrätt: 

EU och Sverige – nyheter inom affärsjuridiken

Alkoholförsäljning och spel i framtiden

Vid föreläsningen diskuteras hur försäljningen av alkohol och speltjänster har förändrats i Sverige sedan medlemskapet i EU. En fråga som ställs är om de svenska monopolen är på väg att försvinna på grund en hastigt förändrad verklighet. Idag har svenska konsumenter tillgång till en stor mängd utländska onlinespel och internetbaserade alkoholbutiker. Dessutom kämpar svenska vinodlare hårt för att få sälja vin från sina egna gårdar (gårdsförsäljning ). Under seminariet förklaras hur dessa frågor förhåller sig till EU:s regler och diskuteras hur den svenska alkohol- och spelmarknaden kommer att se ut i framtiden.

Se och hör Jörgen Hettne berätta mer om sin föreläsning

Läs mer om Jörgen Hettne i universitetets forskningsportal


Under universitetets 350-årsjubileum bjuder Ekonomihögskolan in till en ny populärvetenskaplig seminarieserie – Ekonomihögskolan gör skillnad – där våra forskare delar med sig av sin kunskap och expertis. Seminarierna vänder sig till alla som är intresserade av samhällsekonomiska utmaningar och möjligheter.

Har du frågor om Ekonomihögskolans jubileumsserie är du välkommen att kontakta Anna Löthman.

Läs mer om Ekonomihögskolans jubileumsaktiviteter

OM HäNDELSEN

Tid: 6 december 2017 kl. 19.00-20.00

Plats: Holger Crafoords Ekonomicentrum, Crafoordsalen