Morning talks: Från underdog till miljardindustri – Massives vd om ledarskap i den nya drömfabriken

Webbinarium

I sin nya bok “The Dream Architects” resonerar David Polfeldt om dataspel som konstform. Samtidigt är det en bransch som klassas som den mest lönsamma – och snabbväxande – inom nöjesindustrin. David Polfeldt är vd för framgångsrika sydsvenska spelbolaget Massive Entertainment och i höstens första upplaga av livesända seminarieserien Morning Talks ska vi ta reda på hur allt hänger ihop. 

Kanske har framgångarna något att göra med hur en konstnär blev vd för ett dataspelsbolag som vuxit från 40 till 650 anställda under hans år i ledningen? Kan kreativitet, snällhet och samhällsansvar vara värden som tar ett innovativt företag framåt?

Det här ska vi utforska tillsammans! I samtalet med David Polfeldt träffar du också Markus Lahtinen, lärare och forskare i informatik på Ekonomihögskolan och Louise Larsson, kommunikatör på Ekonomihögskolan och med många gamla autosaves i byrålådan. Vi kommer att diskutera ämnen som:

  • Utmaningar i att leda ett växande företag.
  • Att överleva och utvecklas som företag i en digital industri i snabb förändring.
  • Dataspel som det nya allkonstverket.
  • Spelbranschen ser ut att klarat sig bra under coronavåren ... Men sen då? 

Vad vill du fråga David och Markus? Skicka gärna in dina frågor på förhand för att öka chansen att hinna få svar under sändningen.

Snabbfakta

Var: Via öppet event på Youtube. Anmäl dig om du vill få ett påminnelsemejl någon dag innan sändning.

Anmäl dig här

Gå direkt till avsnittet på Youtube-kanalen

När: Tisdag 29 september klockan 09.00–10.00. Vi börjar samtalet 09.05.

Hur: Livesänt samtal med forskare och moderator. Du följer samtalet genom att gå in via länken till liveströmmen på Youtube. Du deltar inte själv med din egen röst eller video.

Frågor: Mejla gärna till event@ehl.lu.se. Du kan också ställa frågor direkt på Youtube-eventet inför och under livestreamingen, men då måste du vara inloggad på Youtube med ditt Google-konto.

Kostnad: Gratis.

Med reservation för eventuella ändringar.

Mer om de medverkande

David Polfeldt

Punkaren som blev serietecknare som blev illustratör som hamnade i spelindustrin. Utbildad vid Konstfack och vd för spelföretaget Massive Entertainment sedan 2008. Massive startades i Ronneby i slutet av 90-talet och flyttade till Malmö när 2000-talet var nytt. Ägs sedan 2008 av franska storbolaget Ubisoft. Företaget har gått från cirka 40 anställda 2004 till dagens 650. Ligger bakom titlar som World in Conflict, Tom Clancy's The Division och arbetar just nu på att förvandla kommande Avatar-filmer till spel. David har bland annat utsetts till Årets skånska ledare 2017 och är just nu aktuell med självbiografiska boken The Dream Architects.

Läs mer om Massive här

Läs mer om boken på förlagets webbplats

Markus Lahtinen

Informatiker och universitetsadjunkt på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Markus har ett stort intresse för digitalisering och dess konsekvenser. Han tittar exempelvis på samspelet mellan människa, organisation och teknik, speciellt utifrån förhållanden som försvårar digitalisering. Han omnämndes första gången i media 1987. Då kvalade den unge Markus in på poängtopplistan i tidningen Datormagazin för spelet International Karate på Commodore 64 med 60 500 poäng.

Markus undervisar sedan 2002 blivande systemvetare i bl.a. interaktionsdesign, riskhantering och kvalitetssäkring samt relationen IT, företagande, marknad och omvärld. Utgår ifrån att användbar forskning skapas i nära samarbete med den privata och offentliga sektorn samt andra intresseorganisationer. Ofta tillfrågad expert i frågor om säkerhetsledning, användning av digital säkerhetsteknologi och kamerabevakning. Aktiv och inspirerande på LinkedIn, följ gärna!

Läs mer om Markus Lahtinen i Lunds universitets forskningsportal

Louise Larsson

Kommunikatör på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Utbildad i journalistik, litterär gestaltning och statsvetenskap vid Lunds universitet. Har sysslat med webbkommunikation i olika former sedan i början av 2000-talet på allt från små webbtidningar, till Expressen, Sydsvenskan och Helsingborgs stad. Tycker att internet alltid har varit socialt och att det roligaste med hennes jobb är lyxen i att få lyssna på och prata med andra som vet mer och därmed lära sig nya saker. Ser fram emot att – tillsammans med gästerna och tittarna – tänka och lära nytt under höstens Morning talks.

Mer om Morning talks

Morning talks är Ekonomihögskolans nya seminarieserie på webben. Grab a coffee and join the conversation! Ta del av de senaste spaningarna av och med kunniga företagsledare och våra forskare från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Hela höstens program hittar du i vårt kalendarium

Tidigare sändningar:

Finanskris – eller? 

Utmaningar för handeln

29 september 2020
09:00–10:00

Lokal

This is an online meeting.

Kontakt

Louise Larsson

louise.larsson@ehl.lu.se

Telefon: 072-7220066