Smart mobilitet – Hur skapar man förutsättningar för klimatsmarta, resurseffektiva transporter av gods och människor i en växande region?

Webbinarium

Välkommen till ett webbinarium och efterföljande workshop där vi lyfter ämnet smart mobilitet. Ett aktuellt ämne där fokus ligger på hur man kan skapa förutsättningar för klimatsmarta, resurseffektiva transporter av gods och människor i en växande region.

Webbinarium kl 13:00 – 14:30

Du får lyssna till fyra talare som diskuterar och samtalar kring ämnet:
Christer Ljungberg, VD Trivector AB
John Hultén, föreståndare K2
Joakim Nelson, VD Innovation Skåne
Dan Zethraeus, Innovationschef Elonroad

Länk till anmälan för webbinariet finner du här

Läs mer om talarna här

Workshop kl 15:00 – 16:30

Möt paneldeltagare och arrangörerna bakom Agenda: Sustainability. Under workshopen kommer vi fördjupa oss i webbinariets fokusområde tillsammans. Mini-föreläsningar varvas med grupparbete där olika frågeställningar och problem löses gruppvis. Du kommer ha tillfälle att lyfta egna frågor och utmaningar som är centrala utifrån ditt och din organisations perspektiv. 

Maxantal: 25 deltagare, boka in dig idag och säkra din plats
Länk till anmälan för workshopen finner du här

 

Webbinariet och workshopen hålls på svenska.

 


Om webbinarieserien – Agenda: Sustainability


I omställningen mot mer hållbara organisationer har hållbarhetsfrågor klättrat högt upp på agendorna i både offentlig och privat sektor. Denna omställning är på många sätt en utmaning som kräver nya tankesätt, affärsmodeller, innovationer och praxis. Att lyckas med omställningen är viktigt för att lösa klimatkrisen och minska sociala ojämlikheter.

Vi tror att det bästa sättet att nå de ambitiösa mål som uttrycks i t.ex. Agenda 2030, EU Green Deal och The Sustainable Finance Platform, är att gå samman, dela idéer och innovationer samt att starta nya kreativa samarbeten. Därför lanserar vi Agenda: Sustainability – en webbinarieserie där vi bjuder in aktörer från den privata och offentliga sfären att diskutera med intresseorganisationer, myndigheter och forskare hur man kan hitta effektiva sätt att lyckas med de hållbarhetsutmaningar vi har högt upp på våra agendor.

Agenda: Sustainability organiseras av Lund Institute for Sustainable Impact vid Ekonomihögskolan, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Lunds kommun och Region Skåne.

Läs mer om webbinarieserien här

 

 

17 november 2021
13:00–14:30

Lokal

This is an online meeting.

Kontakt

Susanne Arvidsson

susanne.arvidsson@fek.lu.se