lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Deloitte

Vill vara med då näringslivet samarbetar med fakulteten.

 

På Deloitte i Malmö träffade vi Victor Schwitzgold, studentansvarig och Maria Ekelund, Partner in charge, Audit. Foto: Anna Löthman

Om Deloitte

Deloitte är ett av världens största revisions- och konsultnätverk med mer än 244 000 medarbetare i 150 länder. De erbjuder tjänster inom revision, consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade tjänster till noterade och privatägda klienter inom en mängd branscher.

Om att vara partner till Ekonomihögskolan

Deloitte har varit partner till Ekonomihögskolan sedan partnerprogrammet bildades och ser många fördelar med partnerskapet. Framför allt handlar det om relationsbyggande med andra företag, kunskapsutbyte och diskussionsforum inom nätverket och den rekryteringsbas för framtida samarbete som Ekonomi-högskolan utgör via studenter och forskare.

— Många av de ämnen som studenterna läser vid Ekonomihögskolan är extremt relevanta för oss, menar Victor Schwitzgold som har direktkontakt med Lundaekonomerna som är verksamma vid fakulteten. Exempelvis tar Deloitte aktiv del i både Corporate challenge och eeedagarna, som är två arbetsmarknadsmässor som anordnas varje år vid Ekonomihögskolan. Studenter får då chansen att träffa sina "drömföretag" och presumtiva framtida arbetsgivare som i sin tur kan hitta sina kvalificerade medarbetare.

— Vi vill gärna stötta verksamheten vid Ekonomihögskolan, säger Maria Ekelund. Vi vill vara med när näringslivet samarbetar med fakulteten och i de student-sammanhang som är relevanta för oss. 

Via partnerskapets nyhetsbrev som skickas ut två gånger per termin har Maria och Victor bland annat fått veta mer om det nya internationella grundprogrammet i ekonomi, Bachelor's programme in International Business. Det redan befintliga Ekonomie kandidatprogrammet på svenska är också intressant, menar de och nämner Honours track som ett särskilt spännande inslag. Honours track är en extrakurs för det studenter som vill få ytterligare ämnesfördjupning och meriter inför arbetslivet. 

Deloitte är ett företag där många studenter från Ekonomihögskolan vill göra sin praktik genom ett så kallat internship. 

— För oss är det mycket positivt att studenterna kommer hit under sin studietid och att vi involveras i exempelvis praktik och uppsatsskrivande, berättar Victor. Studenter som har ett internship på 10 veckor hos oss lär känna Deloitte och vi får möjlighet att avgöra om studenterna kan vara våra framtida medarbetare.  

— Det är även viktigt med de relevanta forskare och ämnen som vi kan ta del av i form av föreläsningar som erbjuds eller kan bygga ett event kring här på Deloitte, säger Maria. Ämnen som lockar inom vilka Ekonomihögskolan har framstående forskning är bland annat redovisning, bolagsstyrning och revision. vilket givetvis är intressant för ett företag som Deloitte.