lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Tetra Pak

Viktigt att vara partner till Ekonomihögskolan.

 

På Tetra Pak i Lund träffade vi Erik Nordahl, HR Specialist Employer Branding och Helen Hwasser, Finance director. Foto: Anna Löthman

Om Tetra Pak

Tetra Pak är världsledande inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Innovativa och miljöriktiga produkter når varje dag flera hundra miljoner människor i mer än 170 länder. Tetra Pak har över 24 000 anställda i hela världen.  

Om att vara partner till Ekonomihögskolan

Trots att Helen Hwasser och Erik Nordahl är väl medvetna om Tetra Paks mycket starka varumärke ser de samarbetet med Ekonomihögskolan som ett led i det fortsatta varumärkesbyggandet. 

— Detta är ett bra sätt att synliggöra oss. Vi vill att studenterna ska veta vad vårt varumärke står för och känna till oss som företag, säger Helen.

— Tetra Pak vill hitta goda talanger för framtiden och vi vet att Ekonomihögskolan har duktiga ekonomer, därför är direktkontakten viktig för oss, menar Erik. Jag är djupt imponerad av studenterna, Ekonomihögskolan är en kvalitetsstämpel, helt enkelt. Som internationellt företag rekryterar vi gärna från andra länder och med de engelskspråkiga masterprogrammen kan vi även hitta internationella medarbetare via Ekonomihögskolan. 

Tetra Pak i Lund har varit partnerföretag sedan partnerprogrammet startade 1998. Att Ekonomihögskolan bedriver hållbarhetsforskning och var värd för ett av de större eventen under Lunds universitets Hållbarhetsvecka i maj 2017 är positivt.

— Det känns bra att Ekonomihögskolan forskar på hållbarhet. Tetra Pak jobbar fortlöpande med hållbara företagsstrategier. Vårt motto Protects what's good innebär att göra livsmedel säkra och tillgängliga överallt och att erbjuda bra förvaring under lång tid, berättar Helen.

Samarbetet mellan Tetra Pak och Ekonomihögskolan kan ske via forskare eller studenter. Exempelvis fungerade Tetra Pak som mentorföretag för en case study för en av skolans masterprogram nyligen.