Alumnen Paul Rey direkt till final i Mello

Publicerad: 2023-02-19

Att musikern, låtskrivaren och sångaren Paul Rey tävlat i Mello ett antal gånger är välkänt. Att han de senaste åren tagit både en Ekonomie kandidatexamen och en masterexamen i marknadsföring på Ekonomihögskolan är det kanske färre som känner till. I lördags gick han direkt vidare till final i årets Mello.

Ekonomihögskolans alumn Paul Rey gick direkt till Mellofinalen den 11 mars. Foto: Jens Nordström

I lördags gick tredje deltävlingen i Sveriges största musikprogram, med mellan 3 och 4 miljoner tittare per avsnitt år efter år, av stapeln. Direkt till finalen den 11 mars gick Ekonomihögskolans alumn Paul Rey med låten "Royals". Detta var tredje gången han framträdde i Mello. 

I flera år har Paul Rey kombinerat musikkarriären med studier vid Ekonomihögskolan och har numera både en kandidat- och en magisterexamen från Ekonomie kandidatprogrammet respektive masterprogrammet International Marketing & Brand Management. Hur han lyckades kombinera heltidsstudier med en musikkarriär och dessutom familj och barn blev ett intressant ämne för två intervjutillfällen inom Ekonomihögskolans studentsatsning Wellness Weeks under 2021. Paul hade utvecklat en väl fungerande modell för time management, berättade han och under intervjuerna delade han även med sig av Mello-erfarenheter. Om kunskaper som förvärvats under studierna kunde komma till nytta i musikkarriären var en av frågorna:

–Ja, helt klart har mina studier, inte minst i marknadsföring, hjälpt mig i min musikkarriär. Bland annat har jag lärt mig tänka i termer av just marknadsföring och personligt varumärke. Å andra sidan har mina erfarenheter från musikvärlden varit till nytta för studierna eftersom jag lärt mig prioritera och vara tidseffektiv, sa han då.  

Nu är det februari 2023 och Paul Rey är mer aktuell än någonsin. Är det bara musik som gäller nu eller kommer framtiden att innehålla någon ekonomi och marknadsföring också? Och vem vinner Mello i år?

Grattis till finalplatsen! Hur känns det?

–Känns fantastiskt!! Vi ska flytta till Lund nästa vecka, så det passade väldigt bra att åka direkt till final, och slippa åka till semifinal mitt i flytten, skrattar Paul.

Är det 100 % musik nu och i framtiden?

–Yes!

Har du någon nytta av dina studier vid Ekonomihögskolan i musikkarriären?

–Absolut. Jag har stor nytta av dels kandidaten i företagsekonomi som är högst relevant när man är egenföretagare och driver ett aktiebolag, samt min masters i marknadsföring i form av hur jag vill presentera mig själv som offentlig person.

För några veckor sedan publicerade Lunds universitet en nyhetsartikel på temat "Så vinner du Mello i år". I den intervjuades Anders Reuter, musikforskare vid Lunds universitet. Han menade att för att vinna Mello behövs ett starkt framträdande där musik, produktion och artist är i perfekt samklang. Att artisten och musiken förstärker varandra, att det samspelet är centralt för att vinna. Tror du att han har rätt? Och hur ser du på ditt bidrag utifrån hans bedömning?

–Han har absolut rätt! Alla delar måste förstärka och komplettera varandra för att ett nummer ska få så stora chanser som möjligt att vinna. Utifrån Anders kriterier så har mitt bidrag absolut en chans att vinna. Sen är det tufft när man börjar räkna med konkurrensen i år.

Och till sist, vem vinner Mello i år?

–Jag har inte hört och sett alla bidrag än, så jag kan inte svara på det tyvärr ha, ha. Men jag har absolut en chans att vinna, speciellt om jag får lite extra stöd från hemstaden (Lund)!

Tack Paul Rey och STORT lycka till!

Mer om Paul Rey i Mello

svtNYHETER.se

Paul Rey's Instagram:
iampaulrey

Paul Rey på Ekonomihögskolan

Under både vår- och höstterminen 2021 blev Paul Rey intervjuad inför Ekonomihögskolans studenter inom projektet Wellness Weeks. Läs mer om dessa båda tillfällen:

Paul Rey: How to manage both studies and a professional career

Prioritize and suceed!