Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Martina Jarminder Hellre sänkt skatt
2022-08-10
opinion Skåne län Skåne går mot en kall vinter, oavsett väderlek. Moderaternas förslag om ett högkostnadstak på el kan dock slå fel och det finns bättre lösningar.

Moa Berglöf Skadligt skatteprat.
2022-08-09
Så var fastighetsskatten på agendan igen. Och igen har partiledarna fel.

Kommunal vill se tryggare anställningar - går till Arbetsdomstolen
2022-08-08
80 000 personliga assistenter har haft otrygga anställningar i över ett år. Nu har fackförbundet Kommunal lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen, det rapporterar tidningen Arbetet.

Insändare Replik: Kritiken mot vår rapport om kommunala bolag är obegriplig
2022-08-07
Kommentaren långt bredvid målet, adresserar alls inte vårt huvudbudskap - och dessutom måste de större felaktigheterna i hans text korrigeras.

Maya tjänar 30 000 mer än sin man
2022-08-07
Vad händer i relationer där kvinnor avancerar på jobbet och plötsligt tjänar mer pengar än sina män? Forskning visar att risken för skilsmässa och våld ökar när kvinnan går om mannen i ekonomisk makt och status.

Ilija Batljan: Alla är ens kompisar när det går bra - börjar man blöda blir man uppäten
2022-08-05
Ilija Batljan har blivit mångmiljardär genom att privatisera hundratals förskolor, äldreboenden och polisstationer.

Karl Gauffin:Homosexuella män åter i modernitetens mitt
2022-08-04
Det är först när jag kommer till Berlin som den nya sjukdomen tar steget från tidningsrubriker och in i mitt liv. Det är nu, i början av juli 2022, som det på riktigt går upp för mig att apkoppor är något jag kan och bör förhålla mig till.

Fel i Aktuellt om svenskarnas utsläpp - "väldigt höga" sa Stenevi
2022-08-02

Skatteforskaren: Sänk skatterna på arbetsinkomster och företagande
2022-07-30
Sänk skatterna på arbetsinkomster och företagande och höj matmomsen och bostadsskatter.

Jenny Nordberg:Sjögräs och innovation när FN gör startups
2022-07-30
När biståndsbranschen ger sig in i startup-världen för att främja innovation och entreprenörskap kan det bli ännu svårare att se konkreta resultat, och väldigt dyrt för skattebetalare.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.