Första novischveckan på två år utan restriktioner

Publicerad: 2022-08-31

Ekonomihögskolans studentkår Lundaekonomerna har precis tjuvstartat terminen med novischveckan. Vi har träffat deras ordförande Simon för att höra hans tankar om veckan.

Lundaekonomernas ordförande Simon Öhlin

Hej Simon, ordförande för Lundaekonomerna! Ni har nyligen haft er novischveckan, hur gick det?
– Jag tycker att det var en stor succé. Alla jag har pratat med har varit väldigt glada och nöjda, allt från faddrar och novischer till studenter som jobbar på nationer som vi besökt.

Hur känns det att ni, efter två års tid, kunde ha en nollning utan större restriktioner?
– Det har varit så himla häftigt! Det är klart att allt har varit enklare, nu när vi inte haft restriktioner att förhålla oss till. En helt fysisk nollning är inget som jag har varit med om tidigare, så det var helt nytt för mig och många av faddrarna, vilket gjorde hela veckan extra kul! Vi hade verkligen en fantastisk vecka.

Vad var det bästa med novischveckan?
– Det är svårt att välja ut något specifikt, då det var mycket som var väldigt bra. Måste jag säga en sak så var det att se så många glada ansikten hela tiden. Peppen och engagemanget gav oss extra energi vilket var välbehövligt, då många av oss inte sovit mer än 2–3 timmar.

När hade du din egen nollning och vad har du tagit med dig därifrån?
– Det är redan två år sedan, tiden går så fort. Ett av mina starkaste minnen därifrån var att jag stod och dansade själv i mitt korridorsrum på Sparta framför datorkameran. Det var en unik upplevelse, som jag troligtvis aldrig kommer vara med om igen.

Varför är novischveckan en bra start på terminen?
– Jag tycker att man borde vara med för att du skapar starka band med andra studenter. Trots att min egna novischvecka var en blandning av digitala och fysiska aktiviteter, så har jag många vänner därifrån. Det är en bra grund att ha med sig, vilket jag tror och hoppas bidrar till en bättre mental hälsa för våra nya studenter.

Om man fick lite mersmak från att engagera sig under veckan, hur kan man fortsätta?
– Börja med att komma på kommitté-minglet idag (onsdag) och torsdag. Annars är det bara att hålla utkik på Lundaekonomernas hemsida och sociala medier. Ansök till våra olika kommittéer eller ansök för att vara delaktig på events. Det är generellt högt tryck om platserna, så ge inte upp om du får ett nej – utan fortsätt söka!

Vad ser du mest fram emot nu när den nya terminen drar igång på riktigt?
– Att vi ska öppna upp vår lokal Skånis mer. Det har börjat bli en samlingsplats igen, vilket är något som vi vill bygga vidare på. Då detta går hand i hand med att vi i styrelsen satt som mål för i år att öppna upp ännu mer. Vi vill att det ska kännas familjärt och att alla får chans vara delaktiga!

På tal om Skånis, när kan man trilla in där för att hälsa på er?
– Vi har öppet mellan 10–12 alla vardagar. Då är det bara att glida förbi, säga hej och ta en gratis kopp kaffe hos oss. Annars om det är något, så har vi oftast minst en person på plats på kontoret mellan 09–17. Det går alltid att ringa eller mejla oss också!

Studentkåren Lundaekonomerna

Vill du engagera dig eller veta mer om vad Lundaekonomerna hittar på? Läs mer här!