Hållbarhet prio ett för välbesökta karriärmässan eee

Publicerad: 2019-02-14

Studentkåren Lundaekonomerna och karriärmässan eee har vidareutvecklat sitt hållbarhetsarbete avseende både vad gäller miljö och social hållbarhet. Detta återspeglas även i årets tema: Explore, engage, evolve. Vi pratade med projektledarna Sofia Livman och Jakob Hultström Palerius om eee2019.

Jakob Hultström Palerius och Sofia Livman, projektledare för eee2019.

Ni har jobbat hårt på att utveckla hållbarheten på mässan. Vad är några exempel på detta?

Vi har vidareutvecklat vårt hållbarhetsarbete avseende både miljö och social hållbarhet. Detta återspeglas även i årets tema: Explore, engage, evolve. Exempel på detta är:

Sedan förra året har utställande företag möjlighet att klimatkompensera för utsläpp kopplade till mässan, och all mat som serveras kommer – utan undantag – att vara antingen vegetarisk eller vegansk.

Vi kommer att kompensera för mässans utsläpp i samarbete med Zero Mission och sponsrade varor eller mat som blir kvar efter mässan doneras till hjälporganisationer.

Vi har minimerat tryckt material, till exempel är mässkatalogen helt digital.

Vi har drivit frågan om en hälsosam arbetsmiljö inom arbetsgruppen. Vi har även granskat vilka organisationer vi samarbetar med, och ägnat särskild uppmärksamhet åt värdegrundsarbete och kvinnligt ledarskap.

Vad är ni extra stolta över i år?

En sak vi är extra stolta över i år är att vi har blivit mer internationella. Totalt har vi ett rekordstort antal internationella studenter i vår kommitté och arbetsgrupp. Detta speglar Ekonomihögskolans internationella strategi, och det är också en del av den inkluderande miljö vi vill arbeta för i kåren. Vi vill ge alla studenter möjlighet att uppleva Lunds studentliv, oavsett om de pratar svenska eller engelska! Men det är såklart också mycket utvecklande för oss själva – och mässan – att arbeta med människor från olika länder och kulturer.

Mässan fyller 35 år – hur uppmärksammar ni detta?

I år firar eee-mässan 35 år! Vi kontaktade gamla utskottsmedlemmar och har fått höra fascinerande berättelser om hur mässan var "back in the days". Vi kan säga att utvecklingen har varit enorm – men att mässan alltid har hållit mycket hög kvalitet vad gäller kontakter med näringslivet och talare. Missa inte vårt minnesrum i EC2, med material, foton och historier från de senaste 35 åren.

Sofia Livman
Projektledare eee2019