Historisk novischvecka avklarad

Publicerad: 2017-09-01

Erik Månsson. Foto: Håkan Röjder

I början av varje termin anordnar Lundaekonomernas studentkår en vecka fylld av roliga aktiviteter för alla nya studenter, så kallade”novischer”, på grundnivå. Tanken bakom novischveckan är att ge de nya studenterna möjligheter att lära känna Lund som stad, Lundaekonomerna som kår och framförallt sina nya klasskompisar.

I höst tar Ekonomihögskolan för första gången emot internationella programstudenter på grundnivå, vilket är en anledningarna till att Lundaekonomernas studentkår valt att bedriva novischveckan helt på engelska. Totalt deltog i år över 300 nya studenter samt 60 faddrar. Vi checkar in med Lundaekonomernas ordförande Erik Månsson om årets novischvecka.

– Vi vill vara en kår och organisation för alla våra studenter, och då vi även har engelska som organisationsspråk så faller det sig naturligt att även våra välkomstaktiviteter ska bedrivas på engelska. Vi har fått väldigt bra feedback från de internationella deltagarna som har fått ett första smakprov på den lundensiska studentkulturen, uppger Erik.

Lundaekonomerna jobbar aktivt för en sund alkoholkultur, och är sedan ett par terminer tillbaka ett så kallat ”IQ-projekt”. Bland annat är dagsaktiviteterna under veckan helt alkoholfria. I år har novischveckan utökats med aktiviteter även på lördagen.

– Vi har haft tur med vädret och kunnat genomföra allt som planerat. Vår novischkommitté har jobbat otroligt hårt under veckan, och vad jag har hört så blev det en riktig succé med nöjda faddrar och novischer, summerar Erik.

Du är välkommen att kontakta Erik om du har frågor om Lundaekonomerna.

Erik Månsson

+46 7 23 22 00 33