Kandidatstudenter tävlar i Nordic Case Challenge 2023

Publicerad: 2023-03-29

Förra veckan ägde den andra upplagan av Nordic Case Challenge (NCC) rum. En business case-tävling för kandidatstudenter kring teman som hållbarhet och innovation. I år korsade vi sundet mellan Danmark och Sverige, för att visa hur sammanlänkande Norden är.

Lund-juryn och vinnarlaget (CBS) av årets Nordic Case Challenge

De första dagarna av tävlingen hölls på Copenhagen Business School (CBS) i Danmark, innan de sista dagarna av tävlingen hölls här på Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet. Under vistelsen i Lund fick de 11 studentteamen 15 timmar på sig att lösa en affärsutmaning för Kraftringen.

”Jag är djupt imponerad av studenternas förmåga och engagemang. Med sådana färdigheter på väg till arbetsplatsen kommer framtiden att vara ljus.” säger Olle Eliasson, Director of Strategy, Sustainability and Innovation på Kraftringen och ordförande för NCC i Lund.

Ekonomihögskolans lag tillsammans med sin coach Ulf Ramberg. Ordförande i juryn Olle Eliasson.

Lundalaget tog sig till finalen i sin division och slutade därefter på en andra plats. Ett stort grattis till våra studenter Adam Sundbom, Anders Åkerblom, Ludwig Lindau, Vilhelm Thorstensson och deras coach Ulf Ramberg!

”Den nästan exponentiella utveckling som eleverna går igenom från att lösa sitt första fall till att lösa flera upphör aldrig att förvåna mig. Det här laget som vi har coachat på olika sätt inom ramen för LUSEM Case Academy är inget undantag. Lagets framgång är ett bevis på kraften i lagarbete, det är uppenbart att lagmedlemmarna har kämpat med utmaningar tillsammans tidigare.” säger Ulf Ramberg.

Håll ett öga på skolans LUSEM Case Academy för att få reda på när nästa spännande case-tävling äger rum.

Nordic Case Challenge

Den första tävlingen hölls i Reykjavik, Island, där nio lag från sju universitet från fem olika länder möttes för att lösa ett fall för ett isländskt företag. Syftet med NCC är att stärka samarbetet mellan universiteten i Norden.