Magisterprogrammet i finans klättrar i Financial Times internationella rankning

Publicerad: 2020-06-15

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet klättrar ett steg och landar i år på plats 38 i Financial Times prestigefyllda årliga globala rankning av masterprogram i finans. Senast rankingen släpptes var 2018. Den hade då 50 platser. I år har antalet platser utökats till 55.

– Våra studenter verkar helt enkelt vara väldigt nöjda med vart utbildningen har tagit dem karriärmässigt. Duktiga studenter och duktiga lärare är en lyckad kombination, säger Kristina Eneroth, prorektor på Ekonomihögskolan i Lund.

– Det är verkligen en kvalitetsstämpel att Ekonomihögskolan för tredje gången i rad har en bra placering på Financial Times rankning av ledande masterprogram i finans. Studenterna är bland annt mycket nöjda med den internationella miljön vid Ekonomihögskolan, säger Kristina Eneroth.

Den internationella finanstidningen skickar enkäter till de studenter som tog examen för tre år sedan. De får svara på frågor om vad utbildningen gett dem, hur deras karriär har tagit fart, vad de tjänar, hur mycket de upplever att de fått tillbaka för sin utbildning,

– Konkurrensen om att vara med Financial Times topplista över utbildningar i finans är hård. Vi har fantastiskt duktiga studenter som får bra jobb efter sin utbildning och därtill mycket duktiga. Många av studenterna går ut direkt i en internationell karriär. Arbetet med rankningen leder till ännu bättre samarbete med företag i finansbranschen i stort, säger Kristina Eneroth.

Bland de skandinaviska lärosätena är det än så länge endast Handelshögskolan i Stockholm och Ekonomihögskolan i Lund varit med bland de 55 bästa masterprogrammen inom finans.

Rankningen är öppen för finansmasterprogram över hela världen. De måste dock vara ackrediterade enligt kvalitetssystemen EQUIS (European Quality Improvement System) eller AACSB, The Association to Advance Collegiate Schools of Business.

– Vi är väldigt glada över vår placering och den öppnar upp för ännu bättre studenter och samarbete med Ekonomihögskolans partnerföretag framöver, avslutar Kristina Eneroth.

Läs mer om programmet på Ekonomihögskolans engelska webbplats

Kontakt

Nathalie Stenbeck
Programkoordinator

master@nek.lu.se

Jens Forssbaeck
Programchef

jens.forssbaeck@nek.lu.se

Hossein Asgharian
Programchef

hossein.asgharian@nek.lu.se

Se hela listan

Läs mer på Financial Times hemsida:

Masters in Finance Pre-experience 2020