Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om Institutionen för informatiks doktorandkurser

Är våra doktorandkurser för dig? Här kan du läsa doktoranders egna upplevelser av våra kurser och ta del av råd för dig som är intresserad av att ansöka.

Darmin Poturovic om kursen Design Science Research in Information Systems (EIN002F)

Porträtt av Darmin Poturovic
Darmin Poturovic.

Doktoranden Darmin Poturovic från Högskolan Väst läste kursen Design Science Research in Information Systems vid Institutionen för informatik under våren 2024. Vi bad honom att dela med sig av några tankar om kursen. 

Varför valde du kursen Design Science Research in Information Systems vid Institutionen för informatik, Lunds universitet?

– Jag valde kursen Design Science Research (DSR) vid Institutionen för informatik vid Lunds universitet eftersom min doktorsavhandling specifikt använder Action Design Research (ADR), en underkategori av DSR. Kursen erbjöd en unik möjlighet att fördjupa min förståelse och förbättra mina kunskaper inom detta specialiserade område, vilket ligger helt i linje med mina akademiska och forskningsmässiga mål. 

Vilka är de mest intressanta aspekterna av kursen? 

– Möjligheten att få lära sig direkt från några av de främsta inom Design Science Research har varit otroligt berikande. Seminarierna är otroligt inspirerande och får mig att tänka i nya banor och ständigt förbättra mig.

Hur har kursen hjälpt och utmanat dig i din doktorandprocess?

– Kursen har gett mig stora möjligheter att debattera och diskutera med andra doktorander, där var och en av oss har bidragit med sina unika projekt och perspektiv. Att ta itu med nya frågor och utbyta feedback har verkligen breddat min förståelse för DSR och utmanat mig att tänka mer kritiskt inom mitt eget arbete. 

Vilka råd skulle du ge till någon som är intresserad av att ansöka till en doktorandkurs vid Institutionen för informatik, Lunds universitet?

– Dyk in i varje förslagen läsning och gör det mesta av varje seminarium. Den verkliga magin sker när du aktivt engagerar dig med experterna och dina kursare. Försök att delta i de fysiska seminarierna i Lund så ota som möljligt och sök möjligheter att träffa och samarbeta med erkända forskare somovärderliga för alla som seriöst funderar på en karriär inom informatik. 

(Intervjun har översatts från engelska)