Internships

Sista ansökningsdag: 1 april

Alla annonser finns att hitta i sin helhet på MyCareer.lu.se, sök på "Ekonomihögskolans internship" och "LUSEM internship". Kontakta Karriärcenter på career@ehl.lu.se vid frågor.

Angående corona/covid-19

Det är svårt att veta hur läget är i höst i de länder där du kan göra internships. Håll dig uppdaterad via UD:s reserekommendationer. Ekonomihögskolans Karriärcenter håller kontakt med företagen och kan ge dig information. För säkerhets skull kan du även söka till höstens kurser i Lund (senast den 15 april). Kom ihåg att tacka nej om det visar sig att du inte ska läsa dem.

Alexander Hammarvid, student

"Ingen dag är den andra lik som praktikant på Lindéngruppen AB. Som praktikant får du inblick i alla delar av bolagsstyrning. Det är få förunnat att få arbeta så nära personer i ledande befattningar och få ta del av deras lärdomar samt erfarenheter.

Kulturen skulle jag beskriva som platt och inbjudande, där medarbetarnas arbete präglas av frihet under ansvar. Från dag ett förväntas du leverera och bära ett stort ansvar för de projekt du driver eller är en del av. Att få möjligheten att tillämpa teoretiska koncept och lärdomar från mina studier i praktiken är otroligt nyttigt för min personliga utveckling samtidigt som det ger mig fördelar på arbetsmarknaden.

Jag uppmuntrar alla att söka en praktikplats. Det är det bästa beslutet jag tagit under min studietid och något jag har nytta av i både min professionella och personliga utveckling."

Skrivet av Alexander Hammarvid, 17 februari 2020.

Visa mer
Visa mindre

Vem kan söka?

Ekonomihögskolans internships vänder sig till de studenter som kan söka någon av våra praktikkurser.

Samtliga praktikkurser

Stina Vikingson

career@ehl.lu.se

Om du har frågor och funderingar kring karriärval, meriter, din internshipansökan eller liknande, är du välkommen att kontakta Karriärcenter.

Läs mer om Karriärcenter

Senast uppdaterad: 2020-03-25