Arbetsmarknad och karriärmöjligheter

Systemvetenskapliga kandidatprogrammet

Det finns mycket du kan jobba med när du är färdig med din utbildning beroende på dina intressen, kunskaper och erfarenheter. Vi utbildar och förbereder dig för flera yrkesroller.

Systemvetare är efterfrågade och har hela världen som arbetsfält. Som systemvetare arbetar du med bland annat analys, design och systemintegration – oftast som projektledare. Andra exempel på karriärmöjligheter är:

  • Du kan till exempel arbeta som designer av informationssystem, som har till uppgift att utveckla nya system eller anpassa befintliga system efter verksamheters och användares behov.
  • Du kan arbeta som IT-konsult i Sverige och utomlands, eller som IT-samordnare som planerar och håller i IT-verksamheten på ett företag.
  • När du skaffat dig en del arbetslivserfarenhet kan du även axla rollen som projektledare eller IT-chef.

God grund för vidare studier

Efter avslutad utbildning får du en internationellt gångbar kandidatexamen i systemvetenskap med inriktning informationssystem.

Vill du spetsa din utbildning ytterligare, har du möjlighet att läsa vidare på magisterprogrammet i informationssystem i Lund eller liknande program vid andra universitet runt om i världen.

Arbetsmarknaden för systemvetare

Systemvetare från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har ett mycket gott rykte på arbetsmarknaden och för närvarande har nyutexaminerade systemvetare ett bra läge både nationellt och internationellt.   

Läs mer på institutionen för informatiks webbplats

Senast uppdaterad: 2018-09-07