lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Bli studentambassadör

Har du pluggat någon termin vid Lunds universitet? Vill du inspirera andra till att börja studera på Ekonomihögskolan? Då kan du bli studentambassadör och dela med dig av dina erfarenheter av studentstaden Lund och dina studier på Ekonomihögskolan!

Gänget som var i Göteborg 2016: Dino, Therese, Kristin, Yasmine och Johan.

Arbeta som studentambassadör

Som studentambassadör arbetar du som inspiratör och förebild på olika mässor och gymnasieskolor. Syftet är att sprida kunskap om våra utbildningar och att inspirera ungdomar att ta steget till högre studier.

Att vara studentambassadör är ett stort ansvar. Du representerar universitetet, Ekonomihögskolan och din utbildning och är en förebild för de människor du möter. Du ska ha grundläggande kunskaper om Lunds universitet och Ekonomihögskolan för att kunna ge saklig information, men framförallt ska du inspirera till högre studier utifrån dina egna erfarenheter. Vi förbereder dig för ditt uppdrag så du känner dig trygg i ditt arbete, bl a genom en obligatorisk kick-off för alla studentambassadörer inför höstens stora mässor.

Arvode

Ambassadörskapet är ett arvoderat uppdrag. Arvodet räknas som lön och kommer därför att beskattas.

Om uppdraget varar en dag utgår arvode med 125 kr/h upp till max 8 timmar, restiden inkluderad.

Överstiger uppdraget 10 timmar, inklusive resa, erbjuds övernattning. För uppdrag med övernattning utgår arvode med 125 kr/h á 10 timmar.

Arvode för uppdrag utbetalas efter det att du skickat in en komplett och korrekt ifylld blankett samt bifogat utvärderingen. Utbetalning av arvodet sker via universitetets lönesystem och betalas ut den 25:e varje månad under förutsättning att du lämnat in blanketten senast den sista vardagen månaden innan.

Lunds universitet har avtal med Nordea som löneutbetalande bank. Lönen utbetalas till personkonto hos Nordea eller enligt ett gällande överföringsuppdrag till annan bank.

Måltider

Du får ingen ersättning för måltider, eftersom hänsyn till måltidskostnader har tagits när vi fastställt arvodet. På de flesta större mässor brukar ambassadörer dock bjudas på mat av mässarrangörerna.

Reseersättning

Dina resor till större mässor på andra orter bokas av Ekonomihögskolan och betalas alltid av universitetet. Om du gör ett utlägg i samband med ditt uppdrag får du ersättning för detta i efterhand. Spara kvittot för ditt reseutlägg och lämna in det tillsammans med din arvodesblankett.

Kontakt

Tove Eriksson
Kommunikatör

tove.eriksson@ehl.lu.se
Telefon: +46 46 222 03 31
Rum: EC1:315

Tove Eriksson

Vill du bli ambassadör?

Du får gärna fylla i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig så fort det är dags att rekrytera fler ambassadörer.

Vi söker olika personligheter, men viktigast är att du tycker att dina studier är kul, och att du vill sprida det budskapet. Vi vill att du ska ha läst minst en termin innan du söker.

Blanketter

Redovisning av arbetad tid
Du fyller i antal timmar du jobbat på blanketten som du får tillhanda av oss innan ditt uppdrag.

Uppgifter till Nordea
Om du vill att Nordea ska betala ut din lön till ditt konto i annan bank måste du fylla i blankett om dina löntagaruppgifter och lämna in tillsammans med din arvodesblankett.

Saknar Nordea uppgifter om dig sker den första utbetalningen med en postgiroanvisning som medföljer lönespecifikationen.

Anmälan om löntagaruppgifter