lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Ekonomie kandidatprogrammet

Det nya Ekonomprogrammet

En ekonomie kandidatexamen öppnar upp många dörrar för fortsatta studier eller intressanta jobb utomlands. Det här är helt enkelt programmet för dig som vill ha karriärmöjligheter efter examen!

Ekonomie kandidatprogrammet på Ekonomihögskolan i Lund är ett av Sveriges populäraste program. Hos oss får du en unik möjlighet att profilera dina studier efter eget intresse, och en bred arbetsmarknad väntar för alla lundaekonomer. Exempel på frågor som ekonomer hanterar dagligen är bland annat: 

  • Hur styrs ett börsbolag? 
  • Vad är företags sociala ansvar? 
  • På vilket sätt påverkas människor av reklam? 
  • Vilken är kopplingen mellan en turbulent världsekonomi och bolagets årsrapport? 
  • Hur hittar den unga entreprenören finansiering till sitt nystartade företag?

Programstruktur och inriktningar

Studierna inleds med en termin företagsekonomi och en termin nationalekonomi som ger en bred kunskapsgrund inom ekonomiområdet. Under denna tid får du möjlighet att känna efter vilket ämne som passar dig bäst och som du senare väljer som ditt huvudområde. 

Programstruktur Ekonomie kandidatprogrammet

Utöver företagsekonomi och nationalekonomi läser du även statistik och handelsrätt – viktiga ämnen som varje ekonom måste ha med sig i bagaget. Ekonomihögskolan erbjuder många inriktningar som du kan dra nytta av för att fördjupa dig inom valt huvudområde och få en ämneskombination som är både konkurrenskraftig och personligt utvecklande.

Läs mer om de olika inriktningarna

Valbar termin i Sverige eller utomlands

Programmet innehåller en termin där du läser valfria kurser efter dina egna önskemål. Du kan kombinera dina ekonomistudier med andra ämnen vid universitetet, men du kan också studera vid ett universitet utomlands och inkludera dessa studier i din examen. Ekonomihögskolan har utbytesavtal med högt rankande universitet över hela världen och för alla lundaekonomer är utlandsstudierna vid våra partneruniversitet avgiftsfria.

Du har också möjlighet att förlägga del av din valfria termin på praktik, i Sverige eller utomlands. Ett internship innebär att du utför praktik på ett företag och får använda dina nya kunskaper från din utbildning i en professionell miljö.

Läs mer om möjligheten att åka på utbyte
Skaffa professionella meriter genom praktik

Honours track

De mest studiebegåvade och motiverade studenterna kommer att erbjudas plats på programmets s.k. honours track vilket är en unik möjlighet för dig som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare. 

Läs mer om honours track

Arbetsmarknad och karriär

Som ekonom finns det många olika områden du kan jobba inom beroende på din profil – den inriktning du läst, dina intressen, kunskaper och erfarenheter. Med en ekonomie kandidatexamen har du en bred arbetsmarknad framför dig – du kan arbeta med marknadsföring, redovisning, kapitalplacering, utredningsarbete inom såväl offentlig som privat sektor, personalutveckling, rekrytering och organisationsfrågor för att nämna några exempel.

En Ekonomie kandidatexamen från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet översätts till en internationellt gångbar Bachelor of Science in Business and Economics, vilket öppnar upp många dörrar för fortsatta studier eller intressanta jobb utomlands.

Läs mer om arbetsmarknad och karriärmöjligheter

Frågor? Kontakta studievägledningen!

Studievägledarna ger allmän information och studievägledning om Ekonomie kandidatprogrammet och svarar på frågor om din examen. Hit kan du också vända dig då det uppkommit problem med studierna.

Har du pluggat företagsekonomi på högskolenivå tidigare? I sådana fall ska du kontakta studievägledningen i företagsekonomi innan sista ansökningsdag.

Studievägledning Ekonomie kandidatprogrammet

15
Sista ansökningsdag
15 oktober 2015

Snabbfakta

Omfattning:
180 högskolepoäng / 3 år heltid

Examen:
Ekonomie kandidatexamen
BSc in Business and Economics

Huvudområde:
Välj mellan företagsekonomi eller nationalekonomi som huvudområde.

Anmälan:
Sista ansökningsdag är den 15 april inför höstterminen och den 15 oktober inför vårterminen.

Utbildningsplan:
Ladda ner utbildningsplan (PDF)

Behörighet:
Förkunskapskrav