lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Studera utomlands

Utbytesstudier via Ekonomihögskolan

Vi ger våra studenter chansen att söka sig ut i världen under sin studietid. Utlandsstudier ger kunskap, vänner och minnen för livet och värdefulla erfarenheter som är till stora nytta när du efter din utbildning ska ut på arbetsmarknaden.

Som student på Ekonomihögskolan finns många möjligheter att skaffa internationella erfarenheter. Du kan studera via utbytesprogram, praktisera utomlands eller engagera dig i Lund som internationell fadder för utländska studenter.

Varje år reser hundratals av våra studenter iväg för att studera vid något av de många högt rankade universitet som vi samarbetar med runt om i världen.

Undervisningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad

Att studera utomlands via ett utbytesprogram innebär att du förlägger en termin upp till ett år av din utbildning vid något av våra partneruniversitet. Som utbytesstudent är undervisningen avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Vi är internationella även på hemmaplan

Vi tar emot lika många utländska studenter som kommer till oss i Lund för att studera en eller två terminer. Detta betyder att vi är internationella även på hemmaplan. När du läser på Ekonomihögskolan i Lund har du därför möjlighet att bygga ett världsomspännande nätverk med kurskamrater från när och fjärran.

Utlandsstudierna kan ingå i din examen

Du kan studera via utbytesprogram eller på egen hand. Oavsett vilket sätt du väljer, kan utlandsstudierna tillgodoräknas i din svenska examen och behöver inte förlänga den totala studietiden.

Det kan ta upp till 1,5 år från det att tanken på utlandsstudier uppstår till dess att du är på väg till ditt värduniversitet. Om du väljer studera utomlands på egen hand kan det ta ännu längre tid, så det gäller att börja planera i god tid.

Vem kan söka?

Alla som studerar på ett program eller läser fristående kurser vid Ekonomihögskolan kan söka. Du måste vara aktiv student vid Ekonomihögskolan vid ansökningstillfället samt under den termin som föregår utlandsstudierna. Vid utresa ska du ha läst minst ett år vid Lunds universitet. 

Oftast åker man ut under termin 5 på sin utbildning, men även andra terminer kan förekomma. 

Hur söker jag?

Du ansöker om en plats i Ekonomihögskolans utbytesprogram via webben. Ansökan omfattar ett ansökningsbrev, ett CV och en studieplan över de kurser du vill läsa. Du kan söka till hur många lärosäten du vill, men du kan bara erbjudas en plats.

När du har fått en plats nominerar vi dig till ditt värduniversitet, som ger dig närmare information om kursval och hur du ansöker till ditt universitet

Mer information hittar du i studentportalen Live@Lund