Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbarhet vid Ekonomihögskolan

Ekonomihögskolans strategi att engagera studenter i frågor som rör etik, ansvar och hållbarhet är grundat i vår position som en bred, internationell och forskningsbaserad ekonomi- och handelshögskola. Tillsammans reflekterar vi över områden som företagens sociala ansvar, social innovation, socialt entreprenörskap, hållbar finansiering och beteendeekonomi. Det är viktigt för studenternas drivkraft att tidigt introduceras till dessa frågor. På så vis blir det naturligt för dem att ta till sig ett ansvarsfullt tankesätt i framtida roller som beslutsfattare och experter.

På Ekonomihögskolan vid Lunds universitet strävar vi efter att integrera dessa frågor i undervisningen på alla nivåer, från introduktionsnivå till doktorandnivå. Den entusiasm och det intresse som våra studenter konsekvent visar i frågor som rör etik, ansvar och hållbarhet är en viktig byggsten i skolans strävan att utbilda högkvalificerade förändringsledare. De kommer att bidra till hållbar utveckling och ansvarsfulla affärsmetoder under många år framöver!

Även om mycket av de grundläggande delarna har funnits på plats under ett antal år, inkluderar den senaste utvecklingen en pågående förnyelse av utbildningsutbudet; ett antal stora forskningsprojekt som är inriktade på hållbarhetsfrågor samt ett stort samverkansinitiativ i form av Sustainable Future Hub (2019-2023) och Changemaker Future Track.

Sustainable Future Hub artikel "Time has come to move on – some notes on the impact of the Sustainable Future Hub" (på vår engelska webbplats)

Arbetet med detta är en ständigt pågående process och vi är fast beslutna att fortsätta göra framsteg. I denna process har vi stor nytta av våra samverkan med engagerade företag och organisationer samt akademiska samarbeten nationellt och internationellt.

Nyheter om hållbarhet

Kontakt

Vill din organisation samverka med Ekonomihögskolan i arbetet för en mer hållbar värld?

Tveka inte att kontakta oss på
info [at] ehl [dot] lu [dot] se