Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nyfiken på studier?

GÅ EN LYSANDE FRAMTID TILL MÖTES MED EN KONKURRENSKRAFTIG UTBILDNING

Ekonomihögskolan i Lund är som trippelackrediterad en av världens främsta handelshögskolor. I en internationell miljö kan du studera nationalekonomi, företagsekonomi, ekonomisk historia, handelsrätt, information och statistik.

Trippelackrediterad och högt rankad

En examen från Ekonomihögskolan har mycket gott anseende av flera anledningar, mätbart bland annat genom olika välkända rankingar. Skolan är en del av Lunds universitet som rankas bland de 100 bästa universiteten i världen och som trippelackrediterad av EQUIS, AMBA och AACSB är Ekonomihögskolan en av världens ledande ekonomihögskolor. 

Ackrediteringar och rankningar

"More than a Business School"

Vi erbjuder ett brett utbud av kurser och program inom nationalekonomi, företagsekonomi, ekonomisk historia, handelsrätt, informatik och statistik. Vi samarbetar med företag och myndigheter i regionen avseende bland annat praktik, gästföreläsningar och examensarbeten. Vid fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass.

Hos oss på Ekonomihögskolan lär du dig att förstå världen omkring dig och med hjälp av din utbildning kommer du att kunna påverka det samhälle du lever i. Att göra skillnad är Ekonomihögskolans vision. Här får du en kraftfull verktygslåda för att förstå din omvärld och utveckla den till det bättre. Hos oss får du en konkurrenskraftig och bred kompetens som rustar dig för en framtida, spännande arbetsmarknad.

Välkommen till Ekonomihögskolan (på engelska)
Nyfiken på: Ekonomie kandidatprogrammet
Nyfiken på: International Business – kandidatprogram
Nyfiken på: Systemvetenskapligt kandidatprogram
Nyfiken på: Economy and Society – kandidatprogram