Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om Institutionen för informatik

Institutionen för informatik erbjuder utbildning, forskning och samverkan inom det framtidsinriktade ämnet informatik. Vi är en av sex institutioner vid Ekonomihögskolan i Lund. 

Vi är stolta att koordinera det treåriga systemvetenskapliga kandidatprogrammet och det ettåriga internationella magisterprogrammet i informationssystem. Utbildning i informatik och informationssystem handlar t.ex. om design, implementation och effekter av informationssystem. Vi erbjuder även fristående kurser och forskarutbildning.

Vårt forskningsfokus är digital transformation. Vi forskar inom allt ifrån AI, hållbara informationssystem och e-förvaltning, till informationssäkerhet och e-hälsa. 

Vår institution samverkar med andra delar av Lunds universitet, externa lärosäten och organisationer – privata såväl som offentliga. 

Studera informatik

Forskning och samverkan

En bild på ekonomihögskolan byggnad 2. Blå himmel och gröna träd.