Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Data Science Lab

Data Science Lab finns på andra våningen i LUSEM Learning Hub, rum B:307. Det är öppet för alla studenter vid Ekonomihögskolan.

Support

Under terminstid är labbet bemannat torsdagar klockan 1416 av doktorander. De kan hjälpa dig med frågor gällande forskningsdesign och dataanalys, till exempel inför din kandidat- eller masteruppsats. Doktoranderna har expertis inom ett brett utbud av kvantitativa applikationer och mjukvara, inklusive matematik, statistik, ekonometri, kvantitativa forskningsmetoder, Python, R, Excel, Java, Stata, MATLAB, Eviews och Gretl.

Om du har specifika frågor, vänligen mejla till supportdatalab [at] nek [dot] lu [dot] se (supportdatalab[at]nek[dot]lu[dot]se). Då kopplas du till den som besitter den kompetens, som bäst passar just dina behov och ni kan arrangera ett möte.