Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskarutbildning i ekonomisk-historia

Forskarutbildningen i ekonomisk historia erbjuder spännande studier och fina karriärmöjligheter inom såväl som utanför akademin. Forskarutbildningen har en stark internationell orientering där både undervisning och forskning bedrivs på engelska.

Under forskarutbildningen tränas du kritiskt i att självständigt lösa ekonomisk-historiska forskningsuppgifter som bidrar till forskningens utveckling och som resulterar i en doktorsavhandling. Som doktorand inom ekonomisk historia förväntas du skaffa sig en bred kunskap kring samhällsvetenskapliga och historiska metoder och teorier, men även pedagogisk skicklighet, som kan förbereda för fortsatt arbete inom forskning och undervisning, men också inom bl.a. utredningsverksamhet och offentlig förvaltning. 

Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier, fördelat på 75 hp forskarkurser och ett avhandlingsarbete på 165 hp och leder till en doktorsexamen.

Mer om forskarutbildningen på vår engelska webbplats