Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Framtida handelsformer

Handelns kunskapsbank

Vad är framtiden för det vi kallar detaljhandel? Vad för former kommer den att ta, hur kommer den att styras, vad kommer den att erbjuda? Vad blir påverkan av digitaliseringen och vilka element kommer att fortsätta vara analoga? Kommer vi att förflytta oss till butikerna eller kommer de hem till oss? Hur kommer nya butiksformat att passa in i kundresan?

Under 2018 började Centrum för detaljhandelsforskning forska om den fysiska butikens framtida form och funktion. Sedan dess har vi arbetat vidare med viktiga frågor kring detta tema inom flera forskningsprojekt. Våra resultat har delats i många format, som du kan komma åt via denna sida.

Följ oss

Följ oss på sociala medier och få senaste nyheterna och insikterna från Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet.

LinkedIn 

X (f.d. Twitter)

Den fysiska butik i en digital värld

Professor Jens Nordfält diskutera vad som gör en fysisk butik attraktiv i en digital värld.

Framtidens butiksformat

I det här webbinariet får du lära dig hur IKEA och ICA tänker kring utvärdering av nya format. (Det talas både engelska och svenska.)

Framtidens handelsformer

Se internationella handelsforskare diskutera framtida handelsformer ur sina egna perspektiv (på engelska).