Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCRIS är Lunds universitets system för forskningsinformation. Syftet med LUCRIS är att synliggöra enskilda forskares, forskargruppers och Lunds universitets samlade forskning. Informationen presenteras externt via Lunds universitets forskningsportal.

Registrera och presentera din forskning


Din Forskningsoutput exempelvis olika typer av forskningspublikationer, ska registreras i LUCRIS. Du kan också registrera och synliggöra projekt, samarbeten och andra forskningsrelaterade aktiviteter. I LUCRIS kan du skapa länkar och relationer mellan olika informationsobjekt i systemet. Du kan exempelvis koppla publikationer till projekt, som i sin tur kan kopplas till kontrakt. Ju fler relationer du skapar, desto mer synliga blir dina forskningsresultat.

Manualer och filmade instruktioner hittar du på (LUCRIS webbsidor) Lunds universitets medarbetarwebb i länken nedan.

LUCRIS | Medarbetarwebben

Ekonomihögskolans bibliotek meddelas automatiskt när du lägger in en ny publikation och granskar och validerar dina registreringar i systemet. Du har också möjlighet att själv importera publikationer från ett urval av databaser.

Riktlinjer vid Ekonomihögskolan 

Ekonomihögskolan har en minimistandard för vad som ska ingå i din personliga profil i LUCRIS. I guiden nedan hittar du information om vad du som forskare vid Ekonomihögskolan behöver göra. 

LUCRIS at LUSEM- quick guide_2.pdf 

ORCID

ORCID är ett internationellt forskar-ID som används av många förlag och finansiärer och möjliggör en beständig digital identifiering. Genom att ha ett ORCID och koppla det till dina affilieringar, publikationer etc. kan du som forskare säkerställa att dina publikationer tillgodoräknas dig och inte någon annan med liknande namn.

Det går att koppla ditt ORCID till LUCRIS och du kan själv välja att exportera information från LUCRIS till din ORCID-profil. Det innebär att du inte behöver uppdatera din ORCID-profil manuellt med nya publikationer så länge du lägga in dem i LUCRIS. Kopplingen är något som du som forskare slår på, det är frivilligt men rekommenderas. Att du som forskare använder ORCID i alla delar av publiceringsprocessen påverkar Lunds universitets placering på internationella rankinglistor positivt. 

Läs mer och registrera dig på ORCID:s webbsida

ORCID och LUCRIS hur du koppla ihop systemen