Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studera handelsrätt

Rättsliga regler finns överallt och genomsyrar i princip alla verksamheter. Handelsrätt som ämne utgör det ekonomiska livets juridik och vår utbildning vänder sig till alla som behöver förstå och använda sig av regelverket, med ett fokus på de delar av juridiken som är viktiga för företag och organisationer.

Är du nyfiken på hur förhållanden mellan individer, grupper, företag och organisationer regleras? Mellan företag och anställda? Mellan företaget och andra intressenter? Hur man löser juridiska problem? Då ska du läsa handelsrätt! Genom vår utbildning lär du dig hur du analyserar rättsliga konsekvenser av olika handlingsalternativ och använder juridiken som ett strategiskt verktyg i din yrkesroll.

Handelsrätt är ett ämne som lämpar sig särskilt väl för dig som är analytisk och problemlösningsorienterad. Ett stort intresse för samhällsfrågor och affärslivet i allmänhet är en god grund för att ta sig an vårt ämne. Du behöver kunna uttrycka dig väl i skrift och vara beredd att ägna mycket tid att läsa kurslitteratur. I seminarier och skrivuppgifter övar du att utreda rättsproblem och framställa lösningar med hjälp av lagar, rättspraxis och juridisk litteratur. Ofta arbetar du i grupp med andra studenter då du tränas i din förmåga att arbeta praktiskt med juridik. Den kompetensen har du nytta och glädje av i arbetslivet, vare sig du kommer att arbeta i företag, i offentlig sektor eller starta eget.

Yrkesprofil

Studier i handelsrätt ger en god professionell bas för varierande arbetsuppgifter som förutsätter både ekonomiskt och juridiskt kunnande.

Vare sig du arbetar som vd, perso­nalchef, revisor, kommunal handläggare, som egenföretagare eller inom media eller sjukvården måste du kunna hantera regler på ett strategiskt och kunnigt sätt. Det lär du dig genom att läsa handelsrätt.

Skräddarsy din egen kandidatexamen i handelsrätt

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och skräddarsy en egen examen utifrån dina egna intresseområden? Du kan bygga en Filosofie kandidatexamen i handelsrätt (en så kallad generell examen) med hjälp av fristående kurser.

Till skillnad från program, ger fristående kurser dig en möjlighet att utforma en unik utbildning där du efter eget huvud väljer att plocka ihop de ämnen du är intresserad av. Genom att bygga en egen examen kan du utgå från dina egna intressen och den karriär du siktar mot.

En Filosofie kandidatexamen omfattar 180 högskolepoäng varav minst 90 hp ska utgöras av ett så kallat huvudämne, i vilket det ska ingå ett examensarbete om 15hp på kandidatnivå. Vänd dig gärna till institutionens studievägledare för att tillsammans skissa på en studieplan.

Kontakta studievägledningen

Ny student ht 2024?

Ett välkomstmail med information om bland annat registrering kommer skickas ut till alla antagna cirka tre veckor innan kursstart.