Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ackrediteringar och rankningar

Ekonomihögskolan är en av strax över 100 ekonomi- och handelshögskolor runt om i världen som är trippelackrediterade. Dessutom rankas Lunds universitet, Ekonomihögskolan och våra utbildningar återkommande bland världens främsta.

Tre logotyper

Ekonomihögskolan är trippelackrediterad

Ekonomihögskolan är en av strax över 100 ekonomi- och handelshögskolor runt om i världen som är trippelackrediterade. Ackrediteringarna ges av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten inom området.; Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), EFMD Quality Improvement System (EQUIS) samt The Association of MBAs (AMBA).

Trippelackrediteringen innehas av mindre än en procent av alla ekonomi- och handelshögskolor, och stärker vår position som en av världens främsta handelshögskolor. Ackrediteringarna stärker varumärket och ökar attraktionskraften bland studenter, lärare och forskare. Det är också väldigt ofta en förutsättning för samarbeten med de bästa ekonomi- och handelshögskolorna runt om i världen.

Ekonomihögskolan lägger mycket fokus på arbetet med ackrediteringar, som i grunden handlar om att säkra kvaliteten på våra utbildningar, vår forskning och på hur vi samverkar med omgivande samhälle. Själva ackrediteringsprocessen manar till kontinuerlig utveckling och internationalisering av vår verksamhet och medverkar till att vi håller strategiskt fokus i vårt arbete. 

Internationella ackrediteringar på vår engelska webbplats

Rankingar

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet utmärker sig bland världens bästa handelshögskolor och erhåller konsekvent erkännande i prestigefyllda internationella rankningar. Exempelvis har skolan gjort enastående framsteg i Financial Times rankningar, och därmed positionerat sig bland de främsta europeiska handelshögskolorna. Ekonomihögskolans imponerande resultat inom flera ämnesområden i QS World University Rankings och dess placering i U.S. News & World Report-rankningarna bekräftar ytterligare dess goda anseende.

Internationella rankingar på vår engelska webbplats

Lund universitet på världsrankningen

Det finns cirka 17 000 lärosäten i världen. Lunds universitet rankas återkommande som ett av världens främsta.

Lunds universitet på världsrankningen

Om ackrediteringar

Fakulteter och utbildningar vid Lunds universitet utvärderas nationellt inom ramen för Lunds universitets kvalitetsarbete, t.ex. EQ11, men även av UKÄ, Universitetskanslerämbetet.

Ekonomihögskolan är den enda fakulteten inom Lunds universitet som genomgår internationella utvärderingar av sin verksamhet.

Ekonomihögskolan har varit EQUIS-ackrediterad sedan 2001, AMBA-ackrediterad sedan 2019 och AACSB-ackrediterad sedan 2021.

Mer om Internationella ackrediteringar och rankingar på vår engelska webbplats