Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskarutbildning i statistik

Teacher showing slides in front of students

En forskarutbildning i statistik innebär en möjlighet att tillägna sig omfattande expertis och få delta i forskning om moderna och avancerade metoder för statistisk analys.

Denna akademiska resa kännetecknas av personlig handledning från framstående forskare, vilket säkerställer en skräddarsydd utbildningsupplevelse. Utbildningen innefattar ofta samarbeten med andra institutioner inom Lunds universitet eller med andra lärosäten i Sverige. Som doktorand är du normalt heltidsanställd av institutionen under hela studieperioden och har samma anställningsförmåner som övriga anställda. Utbildningen leder till en doktorsexamen och sträcker sig vanligtvis över fyra år av heltidsstudier. Ofta ingår dock även undervisningsuppdrag som kan förlänga tiden till maximalt fem år. För mer detaljerad information om programmet hänvisas utbildningens studieplan. Antagning till forskarutbildningen sker därför genom att du söker en ledigförklarad doktorandtjänst. Alla lediga doktorandtjänster utannonseras via Lunds universitets hemsida samt institutionens hemsida.

Jonas Wallin. Foto.

Kontakt

Studierektor för forskarutbildning
Jonas Wallin