Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Logistik för sista milen

Handelns kunskapsbank

Hur kan återförsäljare minimera miljöavtrycket från förpackningar och leveranser? Vad vill och behöver kunderna i den sista milen? Och hur kan denna kundupplevelse förbättras för att öka konkurrenskraften? Och hur är det med returer? Vilken roll spelar tredjepartslogistikleverantörer i detaljhandelns leveranskedja? Och hur är det med automatisering? Hur kommer det att förändra detaljhandelslogistiken i framtiden?

Dessa frågor och fler behandlas i ett antal detaljhandelsprojekt relaterade till detaljhandelslogistik vid Centrum för detaljhandelsforskning. Läs mer i artiklarna, webbseminariet och blogginläggen på den här sidan.

Följ oss

Följ oss på sociala medier och få senaste nyheterna och insikterna från Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet.

LinkedIn 

X (f.d. Twitter)

Växande konsumentreturer – utmaningar och möjligheter

Lyssna på Stefan Karlsson presentera forskning om utmaningarna och möjligheterna med växande konsumentreturer.

Framtidens smarta lager

Se vår workshop om smarta lager med forskare från centret och experter från industrin.

Framgångsrik lagerautomation i teori och praktik

Lyssna på forskare Joakim Kembro och Andreas Norrman pnär de presenterar ny forskning om automatiseringens inverkan på handelns lönsamhet, konkurrenskraft och hållbarhet.