Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsområden

Vid Ekonomihögskolans institutioner

På Ekonomihögskolan vid Lunds universitet bedriver vi forskning inom ramen för ett stort antal forskningsprogram och spetsområden.

Ekonomihögskolans forskningsområden organiseras bland annat kring våra institutioner och traditionella akademiska ämnesinriktningar som företagsekonomi, nationalekonomi, ekonomisk historia, handelsrätt, informatik och statistik.

Mer om forskningen

Kvalitet i forskning

Ekonomihögskolan är en av strax över 100 ekonomi- och handelshögskolor runt om i världen som är trippelackrediterade. Ackrediteringarna ges av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten inom området: Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), EFMD Quality Improvement System (EQUIS) samt The Association of MBAs (AMBA).

Det utgör ytterligare en garant för att vår forskning och utbildning håller högsta internationella kvalitet.

Våra ackrediteringar och rankningar

Forskarutbildningen bedrivs ofta i institutionernas regi. På Ekonomihögskolan arbetar över 350 forskare och lärare. Här finns omkring 100 forskarstuderande som avlägger omkring 20 disputationer varje år. Vi har världens största institution för ekonomisk historia.

Forskarutbildningen vid Ekonomihögskolan

En mörk siluett av en person, med en röd blinkande glödlampa ovanför. Ett mönster av fler personer med glödlampor runt omkring. Grafik/illustration.