Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Akademiskt skrivande och studieteknik

UNDERLÄTTAR DIN TID SOM STUDENT

Som student på universitetsnivå kommer du både att läsa och att skriva vetenskapliga texter. Du förväntas följa vissa normer vad gäller utformning, angivande av referenser, språk och stil.

Enheten för akademiskt skrivande och studieteknik 

Enheten för akademiskt skrivande och studieteknik (ASKS) är en resurs för dig som vill utveckla din studieteknik, dina lässtrategier eller ditt akademiska skrivande. Här kan du boka in samtal på grupp- eller individnivå eller besöka ASKS populära workshoppar. 

ASKS – enheten för akademiskt skrivande och studieteknik

Studiestugan

Studiementorerna är duktiga studenter som har pluggat ett tag och som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter till dig som är ny student eller som har kört fast lite i pluggandet. Oavsett vilket ämne du läser, kan du få hjälp i dina studier. Ekonomihögskolans alla ämnesområden är representerade av våra studiementorer – träffa dem i Studiestugan på tisdagar och torsdagar!

Studiestugan

SI-mentorer på grundkursen i företagsekonomi

SI-mentorer är erfarna studenter som jobbar extra några timmar i veckan med att hjälpa studenter på grundkursen i företagsekonomi. Målet är att studenterna på grundnivå ska kunna få hjälp och nå bättre studieresultat. Mentorerna är specialutbildade och handleds vid behov av en studievägledare vid institutionen.

SI-mentorer

 

Allt stöd i akademiskt skrivande på Lunds universitet

På Lunds universitets hemsida finns fler tips och råd för dig som är student.

Stöd i studieteknik, språk och akademiskt skrivande – lu.se