Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stöd och service för studenter

Våra studievägledare 

Ekonomihögskolans studievägledare ger råd om studier inom våra ämnesområden. Andra frågor kan gälla vägledning i ditt studieval, behörighetskrav, ansökan, studieuppehåll och tillgodoräknande. Du kan också vända dig till studievägledarna när det uppkommit problem med studierna.

Studievägledare

Akademiskt skrivande och studieteknik

På Ekonomihögskolan kan du få tips och råd om skrivande och studieteknik. ASKS har samlat massor av material på sin Canvassida. Du kan också boka ett möte med ASKS och gå på deras skriv- och läsretreats. Studiestugan har öppet för alla studenter varje vecka med drop-in, där får du studiehjälp av erfarna studenter. 

Internationella avdelningen

Som student på Ekonomihögskolan har du chansen att söka dig ut i världen under din studietid. Utlandsstudier ger kunskap, vänner och minnen för livet och värdefulla erfarenheter som är till stor nytta när du efter din utbildning ska ut på arbetsmarknaden.

Studera utomlands

Karriärstöd

Ekonomihögskolans Karriärcenter är ett stöd för alla våra studenter. Och du behöver inte ha kommit långt i din utbildning för att besöka dem. Det är faktiskt aldrig för tidigt att börja tänka på vad du vill göra efter dina studier.

Läs mer om Ekonomihögskolans Karriärcenter

Alumnnätverk

Alla som har studerat eller arbetat vid Ekonomihögskolan är välkomna att bli medlemmar i Alumnnätverket. Du behöver inte ha tagit din examen från Ekonomihögskolan för att bli medlem.

Alumni

Om du mår dåligt

Om du mår dåligt finns det stöd och hjälpa att få. Här har vi samlat information om de resurser som finns att tillgå på Ekonomihögskolan samt vid Lunds universitet.

Må bra under dina studier

Stilla rum

Nu finns ett Stilla rum på Ekonomihögskolan (ej att förväxla med vilrum). Rummet är EC2:141. Det är alltid öppet och tillgängligt för alla studenter och medarbetare. Rummet är sparsamt möblerat och avsett att vara en plats för återhämtning där du kan sitta i tystnad, samla tankar, be eller meditera.

Lämna in ett klagomål angående utbildning vid Ekonomihögskolan

Har du ett klagomål rörande din utbildning på grundnivå eller avancerad nivå?

Hantering av klagomål

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för studier vid Lunds universitet! Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier, bland annat anteckningsstöd eller stöd av en mentor.

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning – lu.se

Berätta för kåren om dina problem!

Upplever du några problem under din studietid och behöver hjälp kan du kontakta vår studentkår LundaEkonomerna genom att beskriva och skicka in ditt problem. 

Student issues (digitalt formulär, på engelska)

The Data Science Lab

När: Öppet torsdagar mellan 14-16 med doktorander på plats.
Var: Rum B:307 i LUSEM Learning Hub.
För vem: Hjälp för studenter med frågor om data metodologi, design och data analys, AI och machine learning. Datorer med access till Refinitiv Eikon finns.

Data Science Lab