Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Läs- och skrivstöd

För studenter med lässvårigheter

Anpassad kurslitteratur

Är du student med dyslexi, synskada, rörelsehinder eller annan funktionsnedsättning? Då kan du få hjälp på Ekonomihögskolans bibliotek med att låna anpassad kurslitteratur. 

Klicka här för att använda bibliotekets kontaktformulär om du har frågor eller vill boka en tid

Du söker efter och laddar ner talböcker i Legimus, Myndigheten för tillgängliga mediers (MTMs) katalog. Ett konto för inloggning kan du få av biblioteket.

Klikca här för att komma till Legimus – katalog över talböcker

Guide om läs- och skrivstöd

I bibliotekens gemensamma guide för läs- och skrivstöd hittar du information om hur man laddar ner och lyssnar på talböcker. Där finns även information om olika stödprogram så som talsyntes och rättstavningsprogram.

Klicka här för att komma till guiden för Läs- och skrivstöd

Program på bibliotekets datorer

Bibliotekets datorer är utrustade med följande program:

  • Stava Rex (rättstavningsprogram, svenska)
  • Spell Right (rättstavningsprogram, engelska) 
  • TorTalk (talsyntesprogram)

Tillgänglighetsverktyg

På universitets webbsida för tillgänglighetsverktyg hittar du information om digitala verktyg som kan göra det lättare att läsa och skriva. Där finns information om bland annat verktyg för att få tillgång till dokument i olika format i Canvas, rättstavningsprogram, samt läsprogrammet EasyReader som du kan använda för att läsa talböcker.

Klicka här för att komma till Lunds universitets webbsida om tillgänglighetsverktyg