Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anslagstavlan - nationalekonomi

Nedan anslås sådant som är eller som kan vara av specifikt eller allmänt intresse för dig som student i nationalekonomi såsom informationsmöten, praktikutlysningar, jobbannonser, föreläsningar, seminarier, studentjobb och liknande.


Introduktions- och informationsmöten


 


Praktikutlysningar


 


Studentjobb och jobbannonser


Forskningsassistent sökes inför HT24
Forskningsassistent sökes för intervention i Malmö med förebilder i Naturvetenskap, Teknik och Matematik i grundskolan. Men det finns fortsatt stora skillnader mellan könen vad gäller val av utbildningsinriktning och yrke. Andelen kvinnor med Na/T-utbildning har inte blivit mer jämlikt de senaste 20 åren. Vi undersöker om det går att påverka könsojämlikheter och negativa karriärtrender i Sverige genom att skicka ut förebilder till skolorna. 

Vi söker nu flera forskningsassistenter. Det finns två arbetsuppgifter. Du koordinerar med skolor så att förebilderna kommer ut till skolorna på rätt plats och rätt tid, och ser till att allting fungerar praktiskt. Du är den som följer med förebilderna ut till skolorna. För det senare behöver du kunna vara på plats i Malmö/Svedala/Lund, etc när det händer. Du jobbar i ett lag tillsammans med flera andra assistenter med samma arbetsuppgifter. 

För mer information se Forskningsassistent HT24


Ekonomifakta söker föreläsare HT24
Med föreläsningsturnén ”Det har blivit bättre” har Ekonomifakta, en del av Svenskt Näringsliv, besökt mer än 500 skolor och träffat nästan 100 000 elever sedan starten för 12 år sedan. Vi vill berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av!

Som föreläsare är du ute på skolor en till två dagar i veckan vilket innebär en del resor, men arbetet kan utan problem kombineras med högskole- eller universitetsstudier. Du utgår från din hemort. 

Föreläsningen bygger på ett färdigt manus och du får en utvecklande utbildning i presentationsteknik, kommunikation och manusträning.

Du vill anta utmaningen att prata inför grupp och har läst minst 30 hp nationalekonomi inför hösten. Du är samhällsintresserad och tycker att det är kul att förklara nationalekonomiska samband och förlopp.

Anställningen sträcker sig från augusti till och med december 2024. Det finns även goda möjligheter till förlängning under våren 2025. Ersättning utgår per utförd föreläsning, för restid samt under utbildningen.

Ekonomifakta 

Sista ansökningsdag 15 maj 2024


Föreläsningar och seminarier


 


Studenthälsan och Studieverkstaden vid LU


Studieverkstadens föreläsningar och aktiviteter VT24
Välkommen till Studieverkstaden! Hos oss får du tips och råd om hur du kan förbättra din studieteknik och ditt akademiska skrivande eller läsande.

Studieverkstadens föreläsningar

VT24


Studenthälsans föreläsningar och gruppaktiviteter VT24
På Studenthälsan erbjuder vi kurser, grupper och individuella insatser för dig som student. Alla aktiviteter är gratis och framtagna för att ge stöd till studenter som har studierelaterade svårigheter.

Studenthälsans föreläsningar 

VT24


Övrigt


Bli medlem i Nationalekonomiska föreningen
Studerar du nationalekonomi, har du studerat nationalekonomi eller vill du helt enkelt lära dig mer om nationalekonomi? Bli medlem i Nationalekonomiska Föreningen! Föreningen (NEF) grundades 1877 och har både en akademisk tyngd och en självklarhet i den akademiska och politiska debatten genom sin möjlighet att bidra till ett allmänt kunskapshöjande. 

Nationalekonomiska Föreningen (NEF)