Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbeta med våra studenter via Karriärcenter

Samarbetet med Ekonomihögskolan och Karriärcenter innebär att du får lära känna våra studenter, dina framtida medarbetare. Oavsett om du letar efter praktikanter, nyligen examinerade eller mer erfarna studenter kan vi samverka kring karriärmöjligheter, jobbplaceringar och praktikplatser. Genom att samarbeta med oss får du tillgång till ett nätverk av motiverade studenter utrustade med de färdigheter och den kunskap som krävs för att lyckas på dagens dynamiska arbetsplatser.

Rekrytera studenter

Att på ett tidigt stadium knyta kontakt med studenter innebär att lära känna framtidens medarbetare, chefer och ledare. Detta stärker inte bara dig i din roll som arbetsgivare, utan försäkrar även din organisations kompetensbehov på längre sikt. Men att hitta rätt matchning kan vara lika svårt för studenter som för arbetsgivare.

Vi på Ekonomihögskolan arbetar hårt för att göra våra studenter till Sveriges mest attraktiva. Genom en utbildning baserad på beprövade pedagogiska modeller, caseundervisning och internationella utbyten stärker vi både våra studenters karriärförutsättningar och attraktionskraft på arbetsmarknaden.

Vill du rekrytera talanger från Ekonomihögskolan?

Ekonomihögskolans karriärcenter erbjuder företag och organisationer som söker efter arbetskraft ett enkelt och smidigt sätt nå och skapa en relation med våra studenter. Kontakta oss för att får veta mer om hur vi kan hjälpa just dig!

Lunds universitets jobb- och karriärportal, CareerHub, gör det möjligt för dig som arbetsgivare att annonsera kostnadsfritt och rekrytera framtida kollegor.

CareerHub

Om du är intresserad av ett mer långsiktigt och större samarbete med Ekonomihögskolan, finns mer information på sidan om att bli partner. 

Bli Ekonomihögskolans partner

Praktikanter från Ekonomihögskolan

Att på ett tidigt stadium knyta kontakt med studenter innebär att lära känna framtidens medarbetare, chefer och ledare. Detta stärker inte bara dig i din roll som arbetsgivare, utan försäkrar även din organisations kompetensbehov på längre sikt.

Praktik innebär att en student utför ett arbete på ert företag eller organisation under en tidsperiod. Praktikanten kan bidra med kompetens för att genomföra ett projekt, för att expandera inom en ny bransch, eller att bidra med kunskap om nya företeelser och trender. Praktik är helt enkelt ett effektivt sätt att rekrytera nya medarbetare och sprida kunskap om ert företag som arbetsgivare.

Ekonomihögskolans partnerföretag har genom samarbetet möjlighet att få hjälp med rekrytering av praktikanter. Partnerföretag får då hjälp med riktad annonsering, insamling av ansökningar, behörighetskoll och stöd under rekryteringsprocessen. Ni skriver en annons och utser en handledare, håller intervjuer och väljer praktikant - vi fixar resten!

Uppsatser

Våra studenter skriver uppsats i slutskedet av både kandidat-och magisterprogrammen. Vissa program har möjlighet att skriva sin uppsats i samarbete med ett företag eller en organisation. 

Annonsera dina jobb

Har du jobb, sommarjobb eller internship att erbjuda i din organisation eller förslag på uppsatsämne relaterat till ditt företag? Du kan enkelt lägga upp din annons på CareerHub där du når samtliga studenter på Lunds universitet. 

CareerHub

Kontakt

Arbetslivskoordinator
Stina Vikingson

Karriärcoach
Pernilla Thellmark

Foto av två kvinnor som leende tittar in i kameran.
Pernilla Thellmark och Stina Vikingson. Foto: Oleksandra Panasenko