Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samverka med Ekonomihögskolan

Samverkansarbetet vid Ekonomihögskolan handlar framför allt om samarbete med fakultetens företagspartners, studenter, andra lärosäten, alumner, externa forskare samt det omgivande samhället. Samarbetet med externa partners är ett viktigt sätt att bygga broar mellan näringsliv och akademin.

Långsiktigt samverkansarbete

Långsiktigt samverkansarbete pågår ständigt mellan Ekonomihögskolan och företagsvärlden. Företagen vinner uppdaterad kunskap från forskare som är experter på exempelvis affärsutveckling, ledarskap, styrelsearbete och organisationsteori; många av Ekonomihögskolans experter har själva erfarenhet från näringslivet, både inom privat och offentlig sektor. Ekonomihögskolan kan i sin tur ta emot gästföreläsare från företagen vars erfarenheter ökar studenternas kunskap i företagsrelaterade ämnen och ger en bättre insikt om hur en framtida karriär kan se ut.  

Ekonomihögskolans Karriärcenter

Vidare innebär samverkansarbetet vid fakulteten att Ekonomihögskolans Karriärcenter kan erbjuda företag och organisationer på jakt efter talangfull arbetskraft ett enkelt sätt att nå och skapa en relation med studenter. Mer konkret kan detta innebära att profilera företaget eller organisationen, annonsera om lediga jobb, skräddarsy rekryteringslösningar, delta i seminarier och gästföreläsningar eller komma med uppsatsförslag till studenterna. Ett annat exempel är internships, vilket innebär att en student utför ett arbete på ett företag eller organisation under en viss tidsperiod.

Samarbeta med våra studenter via Karriärcenter

Alumniverksamheten

Alumniverksamheten är en central del av vårt samverkansarbete. Tidigare studenter inbjuds att upprätthålla kontakt med sitt alma mater, vilket främjar livslångt lärande och bygger en viktig brygga mellan akademi och näringsliv. Genom anslutningen till Ekonomihögskolan och andra alumner fortsätter utvecklingen. Alumner fungerar som ambassadörer och skapar inspirerande möjligheter, inklusive deltagande i alumniträffar, konferenser och föreläsningar via inbjudningar och nyhetsbrev.

Ekonomihögskolans alumniverksamhet