Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

KEFU-podden

I vår podd djupdyker vi i olika frågor med koppling till KEFU:s verksamhet

Nr 6 Matti Skoog – Verksamhetsstyrning för hållbar utveckling

Hållbarhetsfrågan seglat upp som en ordentlig utmaning för många organisationer under de senaste åren.
Professor Matti Skoog från Åbo Akademi samtalar här med KEFUs forskningsledare Ulf Ramberg om vikten av intern förankring i styr- och mätprocesserna gällande hållbarhetsaspekter från städer, regioner, kommuner och företag.

Lyssna på poddavsnitt 6 – soundcloud.com

Nr 5 LSS – fusk och skenande kostnader eller en livsviktig rättighetslag?

Matilda Svensson Chowdhury, lektor i socialt arbete vid Malmö universitet och Hans Knutsson, lektor i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan i Lund, har i ett KEFU-projekt studerat hur tolkning och tillämpning av LSS– lag om stöd och service till vissa funktionshindrade – har förändras och påverkats av politik, byråkrati, media och intresseorganisationer sedan 2015. Här berättar de om sitt projekt för Mikael Hellström.

Lyssna på poddavsnitt 5 – soundcloud.com

Nr 4 Skånska kommuners twittrande

Nationalekonomerna Andreas Bergh och Sara Moricz har i ett KEFU-finansierat forskningsprojekt studerat i vilken utsträckning skånska kommuner använder sig av Twitter och vilket syfte de har med sitt twittrande. I detta avsnitt intervjuar Mikael Hellström Andreas Bergh om resultaten av projektet.

Lyssna på poddavsnitt 4 – soundcloud.com

Nr 3. Intern styrning av vårdcentraler i Sverige och Finland – skillnader och likheter

Mikael Hellström samtalar i denna podd med Anna Häger Glenngård om det nyligen färdigställda forskningsprojekt där hon tillsammans med två finska forskarkollegor jämför hur den interna styrningen ser ut på vårdcentraler i Sverige och Finland. 

Lyssna på poddavsnitt 3 – soundcloud.com

Nr 2. Finns det en bästa samhällsorganisation?

Ulf Ramberg, Mikael Hellström, Ola Mattison och Hans Knutsson diskuterar denna fråga genom att jämföra Sverige och Kanada. Samtalet kretser kring frågor som ansvarsfördelning, finansiering, fördelning av uppgifter och migration.

Lyssna på poddavsnitt 2 – soundcloud.com

Nr 1. Om vikten av att gå länge i skolan

I den första podden i KEFU:s poddserie samtalar Mikael Hellström med nationalekonomen Therese Nilsson. Hon berättar här om sitt nyligen färdigställda forskningsprojekt om orsakssambanden mellan utbildning och hur det senare går i livet.

Lyssna på poddavsnitt 1 – soundcloud.com