Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbeta genom case

Foto av man som mot bakgrund av en bild tittar ut över en publik.

På Ekonomihögskolan har vi en gedigen och välutvecklad tradition av caseundervisning. Välrenommerade caselärare, varav en fått flera internationella utmärkelser, jobbar hos oss och driver casetraditionen framåt. Att jobba med casemetoden, eller casebaserat lärande, är en av grundpelarna i Ekonomihögskolans nuvarande och framtida undervisnings- och lärandemetoder. Med sin förmåga att överbrygga klyftan mellan teori och praktik spelar Ekonomihögskolans caseundervisning en avgörande roll i vårt externa samverkansarbete.

Casebaserat, eller fallbaserat, lärande och undervisning ger våra studenter och samarbetspartners en möjlighet att möta de tvärvetenskapliga kraven i reella affärs- och organisationsituationer. Genom att överbrygga klyftan mellan teori och praktik spelar Ekonomihögskolans casebaserade undervisningsmetod en avgörande roll i vår externa samverkan. Flera gånger varje år deltar studenter och coacher i både nationella och internationella tävlingar, senast i John Molson MBA International Case Competition 2024 där Ekonomihögskolans lag kom på tredje plats i konkurrens med runt 30 lag från olika universitet i världen. 

Vem kan jobba med case?

Casebaserad undervisning och lärandemetod kan användas inom vilket ämne som helst när studenterna ska utforska hur det de har lärt sig tillämpas på verkliga situationer. Precis som på många internationella handelshögskolor finns metoden på Ekonomihögskolans kandidatkurser och en majoritet av våra kurser inom affärsämnen använder case och numera har metoden även spridits till andra ämnen såsom nationalekonomi, statistik, handelsrätt, informatik och ekonomisk historia.

Mer om case

Läs mer om vår caseundervisning och samarbete med näringslivet på vår engelska webbplats.

Case teaching and learning

Svartvita porträttfoton av tre män.
Foto av en man som håller i en glasstatyett.
Mats Urde mottog i januari 2024 The J. Pierre Brunet Coach Award, även kallat 'Coach of the Year' under John Molson Case Competition of 2024. Foto: Privat