Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Framtidens konsumtion

Handelns kunskapsbank

Hur kommer då konsumtionen att utvecklas? Vad kommer att vara viktigt för framtidens konsumenter? Kommer hållbarhetsmålet att fortsätta forma handelns utbud? Och hur påverkar handlarna konsumenternas välmående? Och hur kommer den tekniska utvecklingen att påverka vår förmåga att konsumera mer hållbart och på sätt som ökar vårt välmående?

Detaljhandelns framtid är nära förbunden med de sorters konsumtion som kommer att äga rum i framtiden. Framtidens konsumtion behandlas i olika forskningsprojekt länkade till centrumet. Vissa fokuserar på frågor om hållbarhet och cirkularitet inom detaljhandeln, medan andra tittar på hur den tekniska utvecklingen kommer att förändra våra konsumtionsmönster. Resultaten från dessa projekt kommer att hjälpa återförsäljare att hantera framtida konsumtionstrender på ett positivt och hållbart sätt.

Integrerade ekosystem: Vägen till framtidens smarta och hållbara städer?

Det finns en uppsjö av tekniska lösningar för framtidens smarta städer. Men många städer står inför en liknande utmaning. Hur kan de integrera de många tekniska lösningarna i ett sammanhängande ekosystem för att skapa en användar-/medborgarvänlig stadsmiljö.

Läs mer om utmaningarna med att bygga smarta, hållbara städer i detta blogginlägg från 2023 av John Olsson och Klas Hjort.

Följ oss

Följ oss på sociala medier och få senaste nyheterna och insikterna från Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet.

LinkedIn 

X (f.d. Twitter)

1 minut om framtidens konsumtion

Handelsbranschen är i ständig förändring och drivs av tre stora trender: teknik, hållbarhet och konsumenters välbefinnande. Lyssna på 1 minut om framtidens konsumtion med forskaren Carys Egan-Wyer (på engelska).

Paneldiskussion om framtidens konsumtion

År 2023 publicerade vi en bok om framtidens konsumtion, som diskuterar framtida trender inom konsumtion och vilken inverkan de kommer att ha på hur vi handlar. I den här videon diskuterar detaljhandels- och konsumtionsexperter huvudteman från boken.

Framtidens konsumtion och konsumenternas välbefinnande

I detta (engelska) webbseminarium kommer du att lära dig om konsumenternas välbefinnande och dess roll i framtiden för konsumtion och detaljhandel.

Framtidens konsumtion och hållbarhet

I detta webbinarium presenterar og diskuterar forskare och handelsexperter vikten av hållbarhet i framtiden för konsumtion och detaljhandel.

Framtidens konsumtion

Vår open access bok om framtidens konsumtion utforskar konsumtionstrender och hur de kommer att förändra vårt sätt att shoppa.

Cirkulära företag

Trendigt ord eller framtidens konsumtion? Se forskare och branschexperter diskutera.

AI och avancerad analys

Internationella forskare och handelsexperter presenterar nya perspektiv på AI och avancerad analys i detta webbinarium som anordnas av centret 2021.

Personalens roll i framtidens fysiska butik

I denna video diskuterar forskare från Centrum för detaljhandelsforskning vad som blir personalens roll i framtidens butik.