Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om Institutionen för handelsrätt

Institutionen för handelsrätt i Lund är den största inom landet för handelsrättslig forskning, utbildning och samverkan. Institutionen är en av sex institutioner vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Samhället står idag inför stora utmaningar när det gäller hållbar utveckling, klimat och miljö, digitalisering, migration och urbanisering. I handelsrätts-utbildningen sätts reglerna in i ett företagsperspektiv och man lär sig att arbeta med regler som strategiska instrument, det vill säga för att uppnå olika önskvärda lösningar. Detta sätt att arbeta med regler brukar kallas ”Law and Management”.

Juridisk kunskap är idag inte något som bara jurister behöver. Tvärtom måste alla som har ansvarsfulla arbetsuppgifter kunna hantera regler och kunna förhandla och argumentera utifrån det regelverk som omger de affärer man vill göra eller de beslut man ska fatta.

Vare sig man arbetar som VD, personalchef, revisor, internationell förhandlare, kommunal planerare, som egenföretagare eller inom media eller sjukvården, måste man som en komplettering till annan fackkunskap också kunna hantera regler på ett strategiskt och kompetent sätt. Detta lär man sig inom ämnet handelsrätt.

Studera handelsrätt

Forskning inom handelsrätt

Institutionen för handelsrätt

Besöksadress:
Ole Römers väg 6, Lund

Postadress:
Box 7080, 220 07 Lund

Internpost: hs 38

Telefon: +46 46 222 78 99

Institutionen för handelsrätt i Lunds universitets forskningsportal