Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Må bra under dina studier

Kontakta en studievägledare

Våra studievägledare möter studenter i olika skeden av livet. De har tystnadsplikt och kan vara en bra första ingång för att du ska få det stöd du behöver. Du kan också vända dig till studievägledarna när det uppkommit problem med studierna.

Studievägledare

Kontakta studentkåren

Studentkåren LundaEkonomerna jobbar aktivt för att skapa ett hållbart studentliv för alla medlemmar. På sidan #WeCare har de gjort en sammanställning över vilka frågor de jobbar med, och vart du kan vända dig om du mår dåligt.

#WeCare – lundaekonomerna.se

En av kårernas viktigaste uppgifter är utbildningsbevakning. Det innebär att kåren ser till att utbildningarna och studiemiljöerna håller en hög kvalitet. De som engagerar sig i kåren organiserar studenternas inflytande på utbildningarna vid Lunds universitet. Kåren är din röst gentemot Ekonomihögskolan, och du kan alltid kontakta dem om du har synpunkter på din utbildning. 

LundaEkonomernas studentkår

Stilla rum

Det finns ett Stilla rum på Ekonomihögskolan (ej att förväxla med vilrum). Rummet är EC2:141. Det är alltid öppet och tillgängligt för alla studenter och medarbetare. Rummet är sparsamt möblerat och avsett att vara en plats för återhämtning där du kan sitta i tystnad, samla tankar, be eller meditera.

Studenthälsan vid Lunds universitet

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör studentlivet. Har du problem med exempelvis stress, prestations- eller tentaångest, rädsla att tala inför andra, prokrastinering, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil har du kommit rätt.

Studenthälsan – lu.se

Studentpräster vid Lunds universitet

Studentprästerna finns till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet, oavsett tro eller livsåskådning

Studentprästerna vid Lunds universitet – svenskakyrkan.se

Studerandeskyddsombudet vid Lunds universitet

Studerandeskyddsombudet är din närmaste företrädare för frågor som rör din arbetsmiljö som student, oavsett om det gäller din sociala, organisatoriska eller fysiska arbetsmiljö.

Studerandeskyddsombud – lu.se

 

Wellness Weeks på Ekonomihögskolan

Under Wellness Weeks genomförs aktiviteter som fokuserar på ditt välbefinnande. Läs mer på vår engelska webbplats. 

Wellnes Weeks – lusem.lu.se (på engelska)

Berätta för kåren om dina problem!

Upplever du några problem under din studietid och behöver hjälp kan du kontakta vår studentkår LundaEkonomerna genom att beskriva och skicka in ditt problem. 

Student issues (digitalt formulär, på engelska)